Steff Cras na zware crash en opgave in Vuelta: 'Tijd nodig om hier fysiek en mentaal van te herstellen' Wielrennen
Wielrennen

Steff Cras na zware crash en opgave in Vuelta: 'Tijd nodig om hier fysiek en mentaal van te herstellen'

Steff Cras na zware crash en opgave in Vuelta: 'Tijd nodig om hier fysiek en mentaal van te herstellen'

Een bittere pil voor Lotto Soudal was zaterdag het uitvallen van Steff Cras in de Vuelta. De Belgische klimmer was de klassementsman van de formatie en kon na een zware crash niet verder.

Cras kwam samen met ploegmaat Kamil Malecki en Wout Poels (Bahrain Victorious) ten val, net voor het opdraaien van vliegbasis Soesterberg. Het was meteen duidelijk dat het met hem goed mis was, daar hij kermend van de pijn op de grond bleef liggen. Even later kwam dan ook het bericht dat Cras moest opgeven.

In het ziekenhuis van Utrecht bleek dat hij zijn elleboog, een vinger en zijn scaphoid-bot (pols) gebroken heeft, wat naar alle waarschijnlijkheid een einde maakt aan zijn seizoen. 'Ik ben verdrietig dat ik de Vuelta op deze manier heb moeten verlaten', sipt hij de ochtend nadien op Twitter.

'Door omstandigheden ging ik tegen de grond, met een zwaar resultaat: een gebroken ellebog, scaphoid en vinger. Dit was mijn grootste doel van het seizoen en ik heb tijd nodig om hier fysiek en mentaal van te herstellen', sluit de Belg, die volgend seizoen naar TotalEnergies trekt, af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws