Sterke sprinters in Milaan-Turijn, maar deelnemerslijst herbergt ook volk voor een verrassing Wielrennen
Wielrennen

Sterke sprinters in Milaan-Turijn, maar deelnemerslijst herbergt ook volk voor een verrassing

Sterke sprinters in Milaan-Turijn, maar deelnemerslijst herbergt ook volk voor een verrassing

RCS Sport heeft de officiële deelnemerslijst voor Milaan-Turijn bekendgemaakt. De organisator van alle grote Italiaanse koersen schermt met een hele bult topsprinters, maar heeft bijvoorbeeld ook Italiaanse wielerheld Vincenzo Nibali op de lijst staan.

Milaan-Turijn groeide de afgelopen jaren in het najaar uit tot een generale repetitie richting de Ronde van Lombardije, maar daar kwam in 2020 verandering in. Door de flink verkorte kalender vanwege Covid-19 kwam Milaan-Turijn voor Milaan-Sanremo te zitten, de plek die het in het verleden een hele tijd innam. Vorig seizoen werd er nog wel gekozen voor oktober, maar al snel werd duidelijk dat Milaan-Turijn voor 2022 weer naar het voorjaar zou verhuizen.

Als generale repetitie voor Milaan-Sanremo verwelkomt 103 jaar oude wedstrijd met veel topsprinters. Zo komt Quick Step-Alpha Vinyl met Mark Cavendish naar Milaan, speelt UAE Team Emirates de snelle Juan Sébastian Molano uit, rekent Trek-Segafredo op thuisrijder Matteo Moschetti en vinden we ook sterke sprinters zoals Alexander Kristoff, Biniam Ghirmay (beide Intermarché-Wanty-Gobert), Nacer Bouhanni (Arkéa-Samsic), Kaden Groves (Team BikeExchange-Jayco), Alberto Dainese (DSM) en Max Kanter (Movistar) aan de start.

Mix van klimmers en klassiekerspecialisten in Milaan-Turijn

Er wordt gerekend op een sprint in Turijn, maar er zijn een heleboel wielersterren die Milaan-Turijn gebruiken om kilometers in de benen te rijden en te hopen op een stunt. Klassiekerspecialisten Greg Van Avermaet, Bob Jungels (beide AG2R), Michal Kwiatkowski (INEOS), Iván García Cortina (Movistar), Peter Sagan (TotalEnergies) en Alessandro Covi (UAE) krijgen concurrentie van sterke klimmers zoals Esteban Chaves, Hugh Carthy (beide EF), Wilco Kelderman (BORA) en Thymen Arensman (DSM).

In Italië zal ook reikhalzend worden uitgekeken naar de terugkeer van Nibali en Alberto Bettiol. Nibali stond namens Astana Qazaqstan weken aan de kant door een coronabesmetting, Bettiol liep een trainingsachterstand op door ziekte. Ze reden allebei sinds begin februari geen koers meer, maar zijn fit om in Milaan-Turijn weer mee te doen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws