Stewart schiet weer uit de startblokken in Tour de l'Ain: 'Is wel duidelijk dat ik deze koers leuk vind!' Wielrennen
Wielrennen

Stewart schiet weer uit de startblokken in Tour de l'Ain: 'Is wel duidelijk dat ik deze koers leuk vind!'

Stewart schiet weer uit de startblokken in Tour de l'Ain: 'Is wel duidelijk dat ik deze koers leuk vind!'

Net als vorig jaar won Jake Stewart de openingsrit van de Tour de l'Ain. De Britse sprinter van Groupama-FDJ troefde Emmanuel Morin af in de massasprint. 'Ik denk dat het duidelijk is dat ik deze wedstrijd leuk vind!'

'Het is het tweede jaar dat ik hier start en het tweede jaar dat ik heb gewonnen. Het is een bijzondere overwinning', vervolgt de winnaar zijn flashinterview. 'De jongens voerden het plan perfect uit. Het was een andere etappe dan vorig jaar, toen de finale moeilijker was. Vandaag was vlakker.'

'Fabian (Lienhard, red.) deed een perfecte lead-out', gaat de dankbare Stewart verder. 'We kwamen opzetten op vijfhonderd meter van de finish Vervolgens gaf ik alles tot de streep. Ik ben heel gelukkig. 'We zijn hier met een heel goede ploeg. We hebben ook ambities voor het klassement met Rudy (Molard, red.) en Michael (Storer, red.) Morgen en woensdag wordt het wat anders (bergritten. red.), maar we hebben vandaag kunnen sprinten en we zijn klaar voor de komende dagen', aldus Stewart.

Stewart wacht zware opgave in tweede etappe

In de tweede etappe naar Lagnieu ligt in de finale de Col de Portes (7,8 km aan 6,6 procent). Normaal gesproken is de etappe te lastig voor Stewart om de leiderstrui te behouden. 'Vorig jaar kwam ik op twee minuten boven op die klim. Ik ga proberen mijn trui te verdedigen en we zullen zien of het lukt', besluit de renner strijdbaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws