Storer lag bij valpartij Ronde van Catalonië: 'Renner achter mij remde niet hard genoeg en raakte me' Wielrennen
Wielrennen

Storer lag bij valpartij Ronde van Catalonië: 'Renner achter mij remde niet hard genoeg en raakte me'

Storer lag bij valpartij Ronde van Catalonië: 'Renner achter mij remde niet hard genoeg en raakte me'

Voor Groupama-FDJ verliep de eerste koersdag in de Ronde van Catalonië niet zoals gehoopt. De Franse formatie zag kopman Michael Storer tijd verliezen door een harde valpartij in de finale. De Australiër laat zelf op de ploegsite weten wel wat pijntjes aan de val te hebben overgehouden.

'Ik remde omdat iedereen viel aan de rechterkant', aldus Storer. 'Enige probleem was dat een renner achter mij niet hard genoeg remde en me vol raakte. Het is heel jammer en tegelijkertijd hoort het bij wielrennen. Ik heb last van mijn knie, maar ik ben er beter vanaf gekomen dan heel wat anderen.'

Veikkanen: 'Michael moest hulp krijgen bij het opstaan'

Ploegleider Jussi Veikkanen vond de kopgroep sterk ogen. 'We kenden het parcours vrij goed en begrepen meteen dat er ploegen gingen controleren toen de kopgroep wegreed. De snelheid was daardoor de gehele rit aanwezig in het peloton. Vooraan probeerde de vluchters een beetje te gokken, maar Jumbo-Visma hield het tempo ontzettend hoog op de slotklim. Op dat moment zaten we er prima bij in het peloton.'

Dat veranderde bij de valpartij. 'Uiteindelijk was er een grote crash op vijf kilometer van de meet. Een aantal renners crashten aan ongeveer zestig kilometer per uur. Het belangrijkste voor ons was dat Michael erbij lag. Gelukkig wachtte Lorenzo Germani op hem, want Michael had last van zijn knie en moest hulp krijgen bij het opstaan. Hij finishte de etappe met een aantal wonden', sluit Veikkanen af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws