Strong wint openingsrit Ronde van Luxemburg na vermakelijke finale Wielrennen
Wielrennen

Strong wint openingsrit Ronde van Luxemburg na vermakelijke finale

Strong wint openingsrit Ronde van Luxemburg na vermakelijke finale

Corbin Strong heeft de openingsrit van de Ronde van Luxemburg gewonnen. De renner van Israel-Premier Tech was in de heuvelachtige eerste rit te snel Voor Soren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck) en Alex Aranburu (Movistar Team)

Naast het EK tijdrijden, stond op woensdag 20 september ook de eerste etappe van de Ronde van Luxemburg op het programma. Vier renners beproefden op een heuvelachtig parcours hun geluk: Lennert Teugels (Bingoal WB), Vito Braet (Team Flanders), Mats Wenzel en Oliver Knudsen (beiden Leopard-TOGT) zaten in de vroege vlucht van de dag. Zij krijgen al vroeg een voorsprong van ruim zes minuten, maar toen we bij de heuvelzone aankwamen, was de voorsprong al teruggelopen tot iets meer dan drie minuten.

Kopgroep raakt Kundsen kwijt, Gaudu en Pinot geven op

Knudsen kreeg het als eerste lastig en moest eraf op een van de lastige beklimmingen. Hij werd dan ook alweer vrij vroeg ingerekend door het peloton. Het ging zelfs zo slecht met Knudsen, dat hij later in de rit zou opgeven. Vreemde ervaring dus voor de Deen! Teugels, Braet en Wenzel hielden het dan weer vrij lang vol. Met nog twintig kilometer te gaan had het trio nog altijd een halve minuut voorsprong op de hoofdmacht.

Naast Knudsen moesten ook David Gaudu en Thibaut Pinot (beiden Groupama-FDJ) opgeven. De twee stonden aan de start ter voorbereiding op de Ronde van Lombardije, maar hebben de finish van de eerste etappe niet gehaald. Met twee goede klimmers minder, trok het peloton dus naar de lastige finale.

Woods komt niet weg, Strong wint de sprint

Daar gooide Michael Woods (Israel-Premier Tech) de knuppel in het hoenderhok. De Canadees reed hard weg samen met Kamiel Bonneu (Team Flanders) en Alexis Guerin (Cofidis). Het trio kreeg later gezelschap van Gregor Mühlberger (Movistar Team). Op de slotklim werd echter duidelijk dat het kwartet niet weg zou blijven.

Felix Gall (AG2R) en Victor Campenaerts (Lotto-Dstny) probeerden nog weg te springen uit de greep van het peloton, maar een sprint bleek onvermijdelijk. Strong (Israel-Premier Tech) had hele goede benen en zette zijn sprint hard aan. Soren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck) probeerde nog mee te klappen, maar kon niet tippen aan de hoge snelheid van de Nieuw-Zeelander. Strong won, voor Kragh Andersen en Aranburu (Movistar)

Uitslagen etappe 1 Ronde van Luxemburg 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws