Einde carrière voor Nathan Van Hooydonck na verkeersongeval: 'Maar heb ontzettend veel geluk gehad' Wielrennen
Wielrennen

Einde carrière voor Nathan Van Hooydonck na verkeersongeval: 'Maar heb ontzettend veel geluk gehad'

Einde carrière voor Nathan Van Hooydonck na verkeersongeval: 'Maar heb ontzettend veel geluk gehad'

Nathan Van Hooydonck moet stoppen met koersen. De 27-jarige Vlaming van Team Jumbo-Visma moet per direct zijn carrière stoppen nadat hij onwel is geworden tijdens het autorijden. Hij raakte daardoor een vijftal andere auto's en moest per direct naar het ziekenhuis gebracht worden.

In dat ziekenhuis is de situatie van Van Hooydonck grondig onderzocht. Dinsdag werd de wielrenner uitgerust met een interne defibrillator (ICD) om mogelijke toekomstige hartritmestoornissen te corrigeren. Na grondig onderzoek werd bij Van Hooydonck een hartspierafwijking vastgesteld die de oorzaak was van de aandoening die afgelopen dinsdag bijna zijn leven eiste. De bevindingen betekenen het einde van Van Hooydoncks professionele carrière.

Van Hooydonck: 'Het gaat nu goed met mij en alles gaat goed met de zwangerschap'

Op de site van zijn ploeg geeft Van Hooydonck aan dat hij beseft dat hij 'ontzettend veel geluk heeft gehad'. 'Misschien was het anders gegaan als ik niet zo snel goede hulp had gekregen. Het gaat nu goed met mij, maar ik moet nog steeds dealen met het feit dat dit het einde van mijn professionele carrière markeert. Ik wil graag mijn dank uitspreken aan de mensen die mij hebben geholpen, het medische team in het ziekenhuis en alle fans die mij berichten hebben gestuurd. Ik ga me nu concentreren op mijn herstel en mijn aanstaande vaderschap. Alles gaat goed met Alicia en de zwangerschap, en we kijken reikhalzend uit naar de bevalling. Dat helpt mij nu echt.'

Volgens Jumbo-Visma doet de renner het naar omstandigheden goed. De beste resultaten uit zijn korte carrière zijn een tweede plek in Kuurne-Brussel-Kuurne (2023), een zevende plek in Gent-Wevelgem (2021), een vierde plek in het algemeen klassement van de Dubai Tour (2018) en elfde plek in de Ronde van Vlaanderen (2023). Van Hooydonck was vooral van onschatbare waarde als knecht voor Jumbo-Visma. Hij was op elk terrein inzetbaar en reed dit jaar nog de Tour de France namens de Nederlandse ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws