Succesvolle late uitval Albanese in Tour du Limousin, Aranburu (tweede) is eindwinnaar Wielrennen
Wielrennen

Succesvolle late uitval Albanese in Tour du Limousin, Aranburu (tweede) is eindwinnaar

Succesvolle late uitval Albanese in Tour du Limousin, Aranburu (tweede) is eindwinnaar

Vincenzo Albanese heeft de slotrit van de Tour du Limousin weten te winnen. De renner van EOLO-Kometa was de beste in een vermakelijke slotfase, waarin hij op anderhalve kilometer van de finish versnelde. Alex Aranburu werd tweede en is zo eindwinnaar.

Felbevochten: zo was de slotetappe van de Tour du Limousin in één woord te beschrijven. Leider Alex Aranburu werd vanaf het begin van de rit van alle kanten bestookt, wat uiteindelijk tot een zeer sterke kopgroep van vijftien man leidde: daarbij onder meer Warren Barguil (Arkéa Samsic), Stan Dewulf (AG2R Citroën) en Alessandro Covi (UAE-Team Emirates).

Logischerwijs kregen zij niet al teveel ruimte in de Franse heuvels, waar stevig werd doorgereden. Op die manier maakte het peloton korte metten met het snelste tijdschema, in wat toch al een zwaarbevochten wedstrijd was. Op 35 kilometer van het einde maakte het peloton na een lange achtervolging een einde aan het avontuur van de mannen voorin.

Tweetal krijgt net voor finish opvallend veel voorsprong

Wat hierop volgde was een soort tussenfase, waar Sandy Dujardin (TotalEnergies) en Morné van Niekerk (Auber 93) dankbaar gebruik van probeerden te maken met een demarrage. Dit tweetal kreeg verrassend één minuut voorgift van de grote groep, wat toch wel opvallend was te noemen met nog twaalf kilometer op de teller.

In de laatste tien kilometer schoot de grote groep dan ook weer in gang, wat nefast leek te worden voor het verhaal dat Dujardin en Van Niekerk net aan het schrijven waren. Het kostte het peloton op de dalende stroken richting de aankomst echter flink wat moeite om de twee definitief bij de lurven te grijpen, maar bij het ingaan van de laatste anderhalve kilometer was het over en uit voor de Frans/Zuid-Afrikaanse alliantie.

Vanaf dat moment kwam het scenario sprint weer in zicht, waar Albanese dan weer niet op wenste te wachten: de kleine Italiaan dook als een malloot de slotkilometer in, wat een reactie uitlokte van Franck Bonnamour. De coureur van B&B kwam er niet, maar ook het peloton had alle moeite om de uitval van Albanese in toom te houden: op de meet hield hij eindwinnaar Aranburu af en dat betekende een puike zege voor EOLO-Kometa.

Uitslag & eindklassement na etappe 4 Tour du Limousin 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws