Vincenzo Albanese

Dit is de pagina van Vincenzo Albanese. De Italiaan is enkel op de weg actief en reed in 2023 voor EOLO-Kometa. Afgelopen seizoen stond opnieuw in teken van een karrevracht aan ereplaatsen voor de Italiaanse alleskunner, maar die ene overwinning bleef uit. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Albanese en houdt tevens zijn biografie bij.

vincenzo albanese
Vincenzo Albanese

Vincenzo Albanese: voorlopig de eeuwige tweede

Het seizoen begon voor de 26-jarige sprinter/puncher pas medio april na een ongeval op training, maar wel meteen met een knaller. In de Ronde van Sicilië eindigde hij vier keer in evenveel ritten in de top vijf: twee keer tweede, een keer derde en een keer vijfde. De eindzege ging naar de Kazach Alexey Lutsenko voor de Zuid-Afrikaan Louis Meintjes, Albanese werd derde. Als troostprijs mocht hij wel de puntentrui meer naar huis nemen, een kunststukje dat hij in de Ronde van Asturië twee weken later na twee tweede plaatsen vlotjes over deed. Beide rittenkoersen stonden in teken van zijn grote doel: de Giro d'Italia. 

Vorig jaar eindigde Albanese maar liefst negen keer bij de beste twintig in de Giro, een aantal dat tijdens de ronde van zijn land opnieuw grondig opgeschroefd werd. Na een vierde plek in een sprint bergop van een uitgedund peloton in de derde rit probeerde Albanese het ook eens vanuit de vroege vlucht, maar de slotklim naar Lago Laceno was meer spek voor de bek van ritwinnaar Aurélien Paret-Peintre en Andreas Leknessund die later de roze trui overnam. Albanese bleef echter de groep der favorieten voor en eindigde opnieuw als vierde. Dichter bij een ritoverwinning kwam de Italiaan niet meer, mede door een verkoudheid, maar de dichte ereplaatsen bleven ondanks ziekte wel komen. Na een zevende plaats in de zesde rit werd Albanese nog zesde in rit elf, negende in rit vijftien en elfde in rit zeventien. 

Met de Baloise Belgium Tour in juni kwam Albanese ook eenmalig op Belgische bodem koersen. Met een dertiende plek, een zevende plaats en een elfde stek toonde hij zich wel, maar opnieuw mocht de alleskunner geen victorie kraaien. na een pauze van drie maanden ging hetzelfde liedje gewoon verder: achtste in de Ronde van Toscane, negende in de Memorial Pantani, zevende in de Trofeo Matteotti en achtste in de Coppa Agostoni. Verderop in de Italiaanse wielerweek in het najaar eindigde Albanese als tweede achter Wout van Aert in de Coppa Bernocchi, iets wat voor de Italiaan aanvoelde als een overwinning. Nadien kwam hij, op een elfde plek in de Veneto Classic, niet meer zo dicht bij een overwinning.

Vincenzo Albanese News

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments