Taaramäe slaat dubbelslag in Vuelta: 'Droomde van de leiderstrui in een grote ronde' Wielrennen
Wielrennen

Taaramäe slaat dubbelslag in Vuelta: 'Droomde van de leiderstrui in een grote ronde'

Taaramäe slaat dubbelslag in Vuelta: 'Droomde van de leiderstrui in een grote ronde'

Rein Taaramäe klom maandag naar de zege in de derde etappe van de Vuelta a España met finish op de Picón Blanco. De Est, die eerder dit jaar al een rit won in de Giro d’Italia, zat mee in een kopgroep van acht renners, van wie hij uiteindelijk overtuigend de sterkste bleek. Daarnaast nam hij ook de rode trui over van Primoz Roglic.

De laatste keer dat Taaramäe op WorldTour-niveau won was alweer een tijdje geleden, namelijk de twintigste etappe van de Giro d’Italia 2016. Toch kwam de ritzege op de Picón Blanco niet helemaal onverwacht voor de Est. ‘Eigenlijk wel, want ik ben in goede vorm. Daarnaast heb ik een heel slimme ploegleider met Valerio Piva. Gisteravond hadden we het er al over om vandaag de rit te winnen en mogelijk de leiderstrui over te nemen’, aldus Taaramäe in het flashinterview.

De renner van Intermarché-Wanty-Gobert had dus veel vertrouwen en maakte zich ook weinig zorgen over zijn vluchtgenoten, waarvan Kenny Elissonde en Joe Dombrowski sterke klimmers waren. ‘Ik geloofde er heel erg in eigenlijk. Het ging er vooral om of het peloton ons zou terugpakken. Toen ik zag dat we het gingen halen, testte ik Dombrowski en Elissonde. Ik weet dat zij sterke renners zijn. Ik wist niet of ik hen kon kloppen, maar geloofde er wel in, want ik had het al vaker gedaan.’

'Ik ben namelijk 34 jaar oud en ik had niet veel jaren meer om zoiets te presteren'

Taaramäe over het dragen van de leiderstrui in een grote ronde

Met die laatste zin verwijst de Est naar zijn zege in de Giro van 2016. Daar versloeg hij namelijk onder meer Dombrowski. ‘Daar vochten we ook tegen elkaar, vandaar dat ik het vertrouwen had dat ik hem weer kon verslaan.’ Naast de ritzege pakte Taaramäe ook de leiderstrui, die hij overnam van Roglic. ‘Het is erg groot. Ik ben namelijk 34 jaar oud en ik had niet veel jaren meer om zoiets te presteren. Ik heb dan al etappes in de Giro en de Vuelta gewonnen, maar ik droomde veel van een leiderstrui in een grote ronde, tenminste voor een paar dagen, om te voelen hoe het is. Ik kwam dit jaar in de Giro dichtbij, in de rit die Dombrowski won’, besluit Taaramäe.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws