Tadej Pogacar voert verbazingwekkend sterke selectie UAE-Team Emirates voor Italiaanse koersen aan Wielrennen
Wielrennen

Tadej Pogacar voert verbazingwekkend sterke selectie UAE-Team Emirates voor Italiaanse koersen aan

Tadej Pogacar voert verbazingwekkend sterke selectie UAE-Team Emirates voor Italiaanse koersen aan

UAE-Team Emirates heeft de selecties voor de voorbereidingskoersen op de Ronde van Lombardije rond. De ploeg uit de Emiraten brengt ongelofelijk sterke teams aan de start van de prestigieuze Italiaanse najaarskoersen Giro dell'Emilia en Tre Valli Varesine.

Tadej Pogacar is in beide gevallen de aanvoerder van de ploeg, maar met Juan Ayuso en Adam Yates kun je gerust spreken van meerdere kopmannen. IJzersterke krachten als Felix Grossschartner, Davide Formolo, Rafal Majka, Diego Ulissi en Jay Vine zijn dan ook nog eens mee ter ondersteuning, waardoor UAE-Team Emirates ongetwijfeld dé te kloppen ploeg zal zijn.

Met Fabio Baldato en Marco Marzano als ploegleiders heeft de Sloveen er alvast vertrouwen in. 'Dit is het derde jaar op rij dat ik voor het Italiaanse blok ga en het is een periode waar ik altijd zeer van houd. De afgelopen twee jaar heb ik het seizoen nagenoeg perfect afgesloten in Lombardije en we zijn gemotiveerd om opnieuw terug te gaan en dat te herhalen.'

'In Emillia wordt de wedstrijd verreden op een lastig circuit, dat leuk is voor de fans', stelt Pogacar over de koers die de San Luca in Bologna als scherprechter kent. Afgelopen jaar werd hij er nog afgetroefd door Enric Mas van Movistar. 'Tre Valli Varesine is dan weer een koers die zich leent tot aanvallen. We hebben voor beide teams een heel sterke ploeg, dus we gaan zeker voor goede resultaten', aldus Pogacar, die niet van start gaat in de Coppa Bernocchi en Coppa Agostoni. Daar start UAE-Team Emirates dan weer met onder meer Marc Hirschi en Sjoerd Bax, terwijl Pascal Ackermann, Tim Wellens en Matteo Trentin de Belgische koersen voor hun rekening mogen nemen.

Selectie UAE-Team Emirates Giro dell'Emilia & Tre Valli Varesine

Juan Ayuso
Felix Grosschartner (alleen Emilia)
Davide Formolo (alleen Varesine)
Rafal Majka
Tadej Pogačar
Diego Ulissi
Jay Vine
Adam Yates

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws