Il Lombardia maakt Como startplaats en legt finish in Bergamo; naast Evenepoel en Pogacar ook Roglic present Wielrennen
Wielrennen

Il Lombardia maakt Como startplaats en legt finish in Bergamo; naast Evenepoel en Pogacar ook Roglic present

Il Lombardia maakt Como startplaats en legt finish in Bergamo; naast Evenepoel en Pogacar ook Roglic present

De Ronde van Lombardije wordt in oktober van Como naar Bergamo gereden. De twee iconische steden in de regio zijn al jarenlang start- en finishplaats van het laatste Monument van het jaar, al is dat wel steeds in afwisselende volgorde. Como krijgt dit jaar de start, terwijl de finish in Bergamo ligt.

Daarmee grijpt de organisatie terug naar het parcours, dat ook in 2021 nog werd verreden. Tadej Pogacar was toen de sterkste, door op de laatste serieuze klim van de dag weg te rijden van de rest. De Passo di Ganda zal ook op 7 oktober scherprechter zijn, met 9,3 kilometer aan 7,1 procent gemiddeld. De afzink is er, naar Italiaanse traditie, ook eentje om voor uit te kijken.

Lees verder onder de video

Pogacar won op hetzelfde parcours in 2021

Voorafgaand aan de Passo di Ganda liggen nog vijf gecategoriseerde beklimmingen klaar, met de Passo della Crocetta en Zambla Alta als laatste voorgerechten voordat we aan de laatste serieuze col beginnen. Na de laatste afdaling ligt er in de ultieme finale nog wel een Italiaans muurtje, de Colle Aperto. Deze is met 1,3 kilometer aan 7 procent gemiddeld niet heel heftig meer. Totaalpakket: 238 kilometer, met 4400 hoogtemeters.

Kortom: iets om ons op te verheugen in oktober! Helemaal in de wetenschap dat tweevoudig winnaar en titelverdediger Pogacar weer van de partij is. Remco Evenepoel heeft zijn deelname ook al toegezegd en de organisatie pronkt in een persbericht ook met Primoz Roglic van Jumbo-Visma. Thibaut Pinot is als winnaar van 2018 ook van de partij, voor zijn officiële afscheid van de wielersport. De laatste twee edities werden dus gewonnen door Pogacar, vorig jaar in een sprintje tegen Enric Mas van Movistar. Ook hij is er normaal gesproken bij in de laatste serieuze afspraak van 2023.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws