Tankink en Dumoulin zien af in de Himalaya: 'Zelfs Tom gaf toe dat hij aan het lijden was' Wielrennen
Wielrennen

Tankink en Dumoulin zien af in de Himalaya: 'Zelfs Tom gaf toe dat hij aan het lijden was'

Tankink en Dumoulin zien af in de Himalaya: 'Zelfs Tom gaf toe dat hij aan het lijden was'

Tom Dumoulin is na het beëindigen van zijn wielerloopbaan bezig aan een flinke wereldreis. Na zes weken in Costa Rica en Fiji trok hij naar Australië voor het WK wielrennen, om vervolgens via een verblijf thuis (en een afscheidsinterview) met Bram Tankink naar de Himalaya te trekken voor een mountainbike-vakantie. En dat is zwaar.

Tankink doet zijn verhaal op Instagram. 'Geen discussie, dit was de meest ongelofelijke omgeving om in te rijden. Ook al was het een lijdensweg, daar we twee keer boven de vierduizend meter hoogte uitkwam. Iedereen dacht van tevoren dat dertig kilometer een piece of cake zou zijn', stelt de ex-renner. 'Waar we dachten dat we voor de lunch binnen zouden zijn, moesten we ons nog haasten om voor het donker terug te zijn.'

Lees verder onder de foto.

Tom Dumoulin in de Himalaya.
Tom Dumoulin in de Himalaya.

'Dit was de echte Himalaya en daar kun je niet makkelijk fietsen', vervolgt de Tank. 'Zelfs Tom Dumoulin moest toegeven dat hij aan het lijden was, zoals de foto's laten zien. De laatste afdaling maakte de dag compleet, het is ongelofelijk spectaculair en dit was één van mijn beste dagen op de fiets. De Upper Mustang heeft zijn schoonheid laten zien', doelt Tankink op de tocht die ze in Nepal maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws