TDT-Unibet maakt zich op voor bijzondere dag in Amstel Gold Race, dsm-firmenich PostNL wil meedoen om prijzen Wielrennen
Wielrennen

TDT-Unibet maakt zich op voor bijzondere dag in Amstel Gold Race, dsm-firmenich PostNL wil meedoen om prijzen

TDT-Unibet maakt zich op voor bijzondere dag in Amstel Gold Race, dsm-firmenich PostNL wil meedoen om prijzen

TDT-Unibet en dsm-firmenich PostNL hebben hun selectie voor de Amstel Gold Race rond. De formaties van Bas Tietema en Iwan Spekenbrink hopen de koers te kunnen kleuren in eigen land, daar ze logischerwijs niet de absolute topfavorieten in hun selectie hebben. Voor TDT-Unibet wordt het alleszins een speciale koers: het is namelijk de eerste WorldTour-wedstrijd van de ploeg.

De formatie start met onder meer Jelle Johannink en Hartthijs de Vries. ‘We hebben in de eerste maanden met elkaar toegewerkt naar deze mijlpaal’, laat oprichter Bas Tietema weten. 'De overwinningen in de Tour of Antalya en Ster van Zwolle waren mooi en sprongen misschien het meest in het oog, maar we hebben als ploeg ook veel geleerd in de koersen waar we om wat voor reden dan ook niet op het podium stonden.’

‘Op YouTube en via sociale media hebben we onze volgers meegenomen in onze weg naar de Amstel Gold Race’, gaat Tietema, wiens team dinsdag de laatste video voor de Gold Race uploadde, verder. ‘Komende zondag willen we samen met al die Meesterknechten deze dag beleven bij het TDT Café. Zelf zit ik in de ploegleiderswagen, maar ik hoop dat we bij de doorkomsten op de Geulhemmerweg nog met onze renners de koers kleur aan het geven zijn.’ Op die beklimming organiseert de formatie een feest tijdens de Gold Race, vanaf 12.00 uur.

dsm-firmenich PostNL stelt vier Nederlanders op, maar de kopmannen komen uit Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. 'De Amstel Gold Race is de enige Nederlandse WorldTour eendagskoers, dus het wordt een speciale wedstrijd voor ons als team met Nederlandse roots. We koersen in het gebied waar dsm-firmenich is opgericht en waar PostNL langs de deuren gaat. Dit geeft ons extra motivatie om de kleuren die we elke dag dragen eer aan te doen. We willen offensief koersen om te kunnen anticiperen op vroege aanvallen. Met Warren Barguil, Oscar Onley en Kevin Vermaerke hebben we drie sterke troeven om uit te spelen in de finale', licht coach Roy Curvers toe.

Selectie TDT-Unibet Amstel Gold Race 2024

Adam Toupalik
Hartthijs de Vries
Jelle Johannink

Lander Loockx
Owen Geleijn
Tomas Kopecky
Zeb Kyffin

Selectie dsm-firmenich PostNL Amstel Gold Race 2024

Warren Barguil
Enzo Leijnse
Tim Naberman

Oscar Onley
Martijn Tusveld
Frank van den Broek

Kevin Vermaerke

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws