Team BikeExchange-Jayco gokt op klein team in openingsweekend Wielrennen
Wielrennen

Team BikeExchange-Jayco gokt op klein team in openingsweekend

Team BikeExchange-Jayco gokt op klein team in openingsweekend

Team BikeExhcnage-Jayco start met een opvallend kleine groep aan het openingsweekend in België. In Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne staan slechts vijf renners opgesteld, waarmee ze op hun ploegsite voorlopig nog weinig ambitie uitspreken.

Het team bestaat uit vijf verschillende nationaliteiten. Jan Maas zorgt voor de Nederlandse inbreng, terwijl ook Nieuw Zeeland (Dion Smith), Italië (Alexander Konychev), Australië (Luke Durbridge) en de Verenigde Staten (Lawson Craddock) zijn vertegenwoordigd. De 30-jarige Durbridge lijkt de belangrijkste pion, al gokken ze met Smith op een sprint met een uitgedunde groep.

Durbridge startte zijn seizoen met een tweede plaats op het nationaal kampioenschap tijdrijden, en was vorige week actief in de Ruta del Sol. 'Ik heb nog nooit in Europa geracet voorafgaand aan het openingsweekend. Het is meestal mijn eerste race in Europa en het is meestal een schok. Het zijn te grote wedstrijden om mezelf warm te rijden, dus ik ben blij dat ik de Ruta del Sol in de benen heb. Met Omloop en Kuurne gaat het echt beginnen en we hebben een klein en enthousiast team die klaar is voor de eerste klassiekers van het jaar.'

Sportief directeur Tristan Hofman is ook nog voorzichtig met de kansen van zijn ploeg, al kijkt hij er wel erg uit naar het openingsweekend. 'Zoals altijd kunnen we een zeer hoog niveau verwachten en het zal belangrijk zijn om vanaf het begin attent te koersen. Het is belangrijk om waar mogelijk energie te besparen, aangezien positionering in het tweede deel cruciaal is. We hebben maar een klein team van vijf renners, maar samen zijn we sterk, dus we zullen proberen bij elkaar te blijven.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws