Quick Step met Asgreen en Jakobsen naar openingsweekend, Declercq haakt af met ontstoken hartzakje Wielrennen
Wielrennen

Quick Step met Asgreen en Jakobsen naar openingsweekend, Declercq haakt af met ontstoken hartzakje

Quick Step met Asgreen en Jakobsen naar openingsweekend, Declercq haakt af met ontstoken hartzakje

Quick Step-Alpha Vinyl trekt met een ijzersterke ploeg naar de eerste klassiekers van het seizoen. De Belgische formatie stelt in Omloop Het Nieuwsblad onder meer Kasper Asgreen en Zdenek Stybar op. Op zondag in Kuurne-Brussel-Kuurne staat Fabio Jakobsen aan de start.

Omloop Het Nieuwsblad is de klassiekeropening van het seizoen en Quick Step komt naast Asgreen en Stybar ook met Josef Cerny, Iljo Keisse, Yves Lampaert, Florian Sénéchal en Bert Van Lerberghe naar startplaats Gent. In Kuurne nemen Jakobsen en Jannik Steimle de plek in van Asgreen en Cerny. Twee ijzersterke formaties dus.

Sportief directeur Tom Steels stelt dat zijn mannen er zin in hebben. 'Dit wordt een goede test om te zien hoe de vorm is. We hebben veel jongens die finale kunnen rijden en voor een goed resultaat kunnen gaan in de Omloop.'

Grote afwezige is tempobeul Tim Declercq, die herstelt van een ontstoken hartzakje, ook wel pericarditis genoemd. Hij zal in principe niet in actie komen dit voorjaar. 'De symptomen zijn weg en er zullen geen negatieve gevolgen op lange termijn zijn, maar we volgen het advies van de dokters op. Ik zal de komende weken niet fietsen en zal The Wolfpack steunen met een bloedend hart, figuurlijk dan. Ik mis mijn geliefde klassiekers en probeer sterker terug te keren', aldus Declercq bij Sporza.

Selectie Quick Step-Alpha Vinyl Omloop Het Nieuwsblad 2022

Kasper Asgreen
Zdenek Stybar
Josef Cerny
Iljo Keisse
Yves Lampaert

Florian Sénéchal
Bert Van Lerberghe

Selectie Quick Step-Alpha Vinyl Kuurne-Brussel-Kuurne 2022

Fabio Jakobsen
Zdenek Stybar
Jannik Steimle
Iljo Keisse
Yves Lampaert

Florian Sénéchal
Bert Van Lerberghe


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws