Team Corratec moet kopman Tivani missen in Giro d'Italia; Dalla Valle aangewezen sprinter, ex-roze trui Conti ook mee Wielrennen
Wielrennen

Team Corratec moet kopman Tivani missen in Giro d'Italia; Dalla Valle aangewezen sprinter, ex-roze trui Conti ook mee

Team Corratec moet kopman Tivani missen in Giro d'Italia; Dalla Valle aangewezen sprinter, ex-roze trui Conti ook mee

Team Corratec heeft als voorlaatste ploeg de selectie voor de Giro d'Italia bekendgemaakt. De procontinentale Italiaanse ploeg moet het zonder de beoogde sprinter Nicolas Tivani doen, maar mikt wel op een etappezege.

'Zeven van onze acht coureurs debuteren in de Giro d'Italia, waarvan enkele jongens al sinds dag één voor deze ploeg rijden. Het voelt als een droom', zegt manager. Serge Pasani. 'Jammer genoeg missen we Nicolas, één van onze kopmannen. Desondanks is het ons doel om een etappezege binnen te halen.' Het is niet bekendgemaakt waarom de Argentijn niet deelneemt.

Valerio Conti is de meest ervaren renner binnen de ploeg, hij droeg namens UAE-Team Emirates al eens enkele dagen het roze. Nicolas Dalla Valle wordt door de ploeg gepresenteerd als de 'opkomende sprinter' van dienst, hij reed dit seizoen al meerdere malen top tien in kleinere rittenkoersen. Stefano Gandin en Alexander Konychev worden door de ploeg ook snelle benen toegeschreven in een kleinere groep, terwijl de rest van het team voornamelijk zijn gang mag gaan in ontsnappingen.

Selectie Team Corratec Giro d'Italia 2023

Valerio Conti
Nicolas Dalla Valle
Alessandro Iacchi
Alexander Konychev
Charlie Quarterman
Veljko Stonic
Karel Vacek
Stefano Gandin

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws