Schrik zit er goed in bij Jumbo-Visma, ondanks relaxte Roglic: 'Natuurlijk baart dit zorgen' Wielrennen
Wielrennen

Schrik zit er goed in bij Jumbo-Visma, ondanks relaxte Roglic: 'Natuurlijk baart dit zorgen'

Schrik zit er goed in bij Jumbo-Visma, ondanks relaxte Roglic: 'Natuurlijk baart dit zorgen'

Corona is weer in het peloton en dat zorgt net voor het begin van de Giro d'Italia voor een klein beetje angst onder renners en ploegleiders. Jumbo-Visma zag trouwe adjudanten Robert Gesink en Tobias Foss enkele dagen voor de start van de ronde afhaken met corona, wat natuurlijk een flinke domper is.

Foss en Gesink liepen het virus op in de Ronde van Romandië en bleken niet voldoende hersteld om van start te kunnen gaan in de Giro. Daarmee viel ook hun voorbereiding, inclusief hoogtestage op de Teide, in het water. 'Natuurlijk baart dit zorgen, maar niet alleen bij ons', vertelt ploegleider Arthur van Dongen aan De Telegraaf.

'We zijn woensdag met de ploeg naar Italië gekomen en op onze vlucht zaten veel renners. De wereld om ons heen is corona vergeten, maar iedereen van de wielerploegen in het vliegtuig droeg een mondkapje', schetst de sportief directeur. 'En de andere maatregelen zullen ook weer worden opgestart, zoals elke dag testen. Dan zullen er misschien mensen denken dat het niet zo veel voorstelt, en voor sommigen is dat wellicht zo. Sam Oomen testte ook positief en kreeg alleen wat last van een loopneus, maar Robert en Tobias werden goed ziek met flinke koorts.'

Roglic blijft rustig onder corona-perikelen 

Kopman Primoz Roglic moet het dus zonder twee van zijn belangrijkste knechten doen. 'Primoz is heel relaxed. Hij weet inmiddels dat er in het wielrennen van alles kan gebeuren dat je niet in de hand hebt. Dit overkomt ons nu, en Primoz is iemand die daar heel goed mee kan omgaan.' Aan de aanpak van Jumbo-Visma verandert het alvast niet al te veel. 'We moeten meteen scherp zijn in die eerste dagen, maar we weten allemaal hoe zwaar de laatste week is. Hoe dan ook zijn we er, ondanks de problemen in de aanloop, klaar voor.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news