Team DSM neemt twee Nederlanders mee in jacht op topresultaat Tour Down Under Wielrennen
Wielrennen

Team DSM neemt twee Nederlanders mee in jacht op topresultaat Tour Down Under

Team DSM neemt twee Nederlanders mee in jacht op topresultaat Tour Down Under

Team DSM heeft de ploeg voor de aankomende Tour Down Under uit de doeken gedaan. De Nederlandse formatie hoopt op een topprestatie van Patrick Bevin of Chris Hamilton in de Australische WorldTour-koers en stelt in de ondersteuning daarvan de Nederlanders Tim Naberman en Martijn Tusveld op.

'Na twee jaar afwezigheid op de wielerkalender zijn we blij met de terugkeer naar Australië en de Tour Down Under', laat ploegleider Luke Roberts, zelf een Aussie, optekenen in een perscommuniqué. 'Deze editie belooft zeer interessant te worden, door de toevoeging van enkele beklimmingen laat in de etappes.'

'We beginnen echter met een 5,5 kilometer lange proloog, waarmee het klassement direct door elkaar wordt geschud', stelt Roberts. 'Daarna verwachten we een strijd om de bonificatiesecondes, maar uiteindelijk zullen de derde rit naar Campbelltown en laatste etappe naar Mount Lofty genoeg kansen bieden voor de betere klimmers om het verschil te maken.'

'Met Patrick en Chris hebben we twee renners die de koers goed kennen en zichzelf geprofileerd hebben in eerste edities, dus we mikken op een topresultaat in het algemeen klassement', klinkt het. Bevin won een rit in 2019 en leek op koers voor de eindzege, maar zag die kansen door een val aan zich voorbij gaan. Hamilton eindigde dat jaar als zesde in de rittenkoers in Australië.

Selectie Team DSM Tour Down Under 2023

Patrick Bevin
Romain Combaud
Matthew Dinham
Chris Hamilton
Marius Mayrhofer
Tim Naberman
Martijn Tusveld


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws