Update | Movistar met mannetje minder in Tour Down Under; Rodríguez maakt de reis niet Wielrennen
Wielrennen

Update | Movistar met mannetje minder in Tour Down Under; Rodríguez maakt de reis niet

Update | Movistar met mannetje minder in Tour Down Under; Rodríguez maakt de reis niet

(5 januari 2023) Movistar heeft de ploeg voor de Tour Down Under rond. De Spaanse formatie trekt met enkele ervaren krijgers naar Australië, aangevuld met jongere mannen. Johan Jacobs is als Zwitser de enige niet-Spanjaard in de selectie.

Gorka Izagirre wordt met zijn explosiviteit vermoedelijk uitgespeeld als kopman van de ploeg van Eusebio Unzué. Hij eindigde al driemaal eerder (2013, 2015 en 2018) in de top tien van de Australische rittenkoers, die voor het eerst sinds 2020 weer wordt verreden. In de sprints lijkt Jacobs de man die uitgespeeld moet worden, terwijl de 19-jarige Iván Romeo zijn debuut maakt.

Update - 10 januari 2023 (08.05 uur): Rodríguez moet door maagproblemen verstek laten gaan voor Tour Down Under

Movistar zal het in de aankomende Tour Down Under met een mannetje minder moeten doen. Klimmer Óscar Rodríguez is in de uren voor de reis naar Australië getroffen door maagproblemen en moet zodoende verstek laten gaan. Er wordt geen vervanger opgeroepen voor hem.

Selectie Movistar Tour Down Under 2023

Óscar Rodríguez
Gorka Izagirre
Johan Jacobs
Llúís Mas
Imanol Erviti
Iván Romeo
Sergio Samitier

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws