Team DSM verliest Giro-speerpunt Harm Vanhoucke in Tour of the Alps; Belg voelt zich niet topfit Wielrennen
Wielrennen

Team DSM verliest Giro-speerpunt Harm Vanhoucke in Tour of the Alps; Belg voelt zich niet topfit

Team DSM verliest Giro-speerpunt Harm Vanhoucke in Tour of the Alps; Belg voelt zich niet topfit

Harm Vanhoucke gaat niet meer van start in de derde rit van de Tour of the Alps. De Belg van Team DSM voelt zichzelf niet helemaal fit en heeft in samenspraak met zijn team besloten dat het beter is om even rustig aan te doen.

Vanhoucke wordt samen met onder meer Andreas Leknessund en Patrick Bevin uitgespeeld als speerpunt van Team DSM in de komende Giro d'Italia, waar hij op ritzeges moet gaan jagen. Dit seizoen toonde de klimmer in de UAE Tour al dat hij over goede benen beschikt, daar werd hij tiende.

In de Tour of the Alps, zijn laatste voorbereidingskoers op de Giro, wilde het al niet vlotten. In de eerste twee etappes kon hij niet wedijveren met de beste klimmers in de koers, waarvan zijn fysieke gesteldheid dus de oorzaak was.

Vanhoucke, bezig aan zijn eerste jaar bij Team DSM zal zich nu rustig gaan thuis voorbereiden op de Ronde van Italië, die over tweeënhalve week start.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws