Team DSM voegt WorldTour-ervaring van Bevin en Vanhoucke toe aan ploeg voor 2023 Wielrennen
Wielrennen

Team DSM voegt WorldTour-ervaring van Bevin en Vanhoucke toe aan ploeg voor 2023

Team DSM voegt WorldTour-ervaring van Bevin en Vanhoucke toe aan ploeg voor 2023

Team DSM heeft vrijdag de komst van Patrick Bevin en Ham Vanhoucke bekendgemaakt. De Nieuw-Zeelander en Belg tekenen respectievelijk voor twee en drie jaar bij de Nederlandse formatie, dat wel Thymen Arensman donderdag definitief zag vertrekken.

Bevin is tevreden met de transfer, zo stelt hij in het persbericht. 'Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van de organisatie van Team DSM, met zo'n werkethos en professionele omgeving. Ik denk dat ik veel toe kan voegen aan de ploeg met mijn ervaring, maar dat ik ook meer uit mijzelf kan halen als atleet', geeft de man die van Israel-Premier Tech overkomt aan.

Vanhoucke heeft er ook zin in. 'Ik zie dat renners zichzelf ontwikkelen bij Team DSM. Als ploeg hebben ze veel succes gehad in grote rondes in het verleden, dus ze hebben veel knowledge. Het wordt een nieuwe stap in mijn loopbaan, dus ik ben benieuwd om te zien hoe ik mijzelf verder kan ontwikkelen als coureur. Daarbij kan ik veel leren van de ervaring van renners binnen de ploeg', aldus de man die de overstap maakt vanuit Lotto Soudal.

Kemna denkt dat coureurs zich verder kunnen ontwikkelen

Hoofdcoach Rudi Kemna is eveneens blij met zijn aanwinsten. 'Patrick is een ervaren coureur die al vele jaren meedraait in het peloton. Hij is zeer allround en kan winnen in tijdritten en sprints, terwijl hij ook goed bergop gaat. We kijken ernaar uit om met hem samen te werken, zodat we meer uit zijn talent kunnen halen. Dat zal vooral in de sprints na zware ritten zijn, terwijl we ook denken dat hij de Ardennenklassiekers aankan.'

'Harm daarentegen is meer een pure klimmer', vervolgt Kemna. 'Hij heeft al goede klassementen gereden en we willen hem de mogelijkheid geven om zichzelf daarin verder te ontwikkelen. Hij is nog altijd pas 25 jaar oud, dus er is nog ruimte voor verbetering. Wij denken dat hij die kan maken met onze specifieke training en een passend wedstrijdprogramma.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws