Tegenslag voor SD Worx: Moolman-Pasio kampt met infectie en verlaat Tour de France Wielrennen
Wielrennen

Tegenslag voor SD Worx: Moolman-Pasio kampt met infectie en verlaat Tour de France

Tegenslag voor SD Worx: Moolman-Pasio kampt met infectie en verlaat Tour de France

Ashleigh Moolman-Pasio zal niet van start gaan in de slotetappe van de Tour de France Femmes. De Zuid-Afrikaanse heeft te kampen met een infectie en besluit naar haar lichaam te luisteren.

Moolman-Pasio stond tot dit weekend nog erg goed in het algemeen klassement van de Franse wielerronde, maar zag haar goede notering in de rit van zaterdag verloren gaan. In de etappe verspeelde ze veel minuten op de uiteindelijke ritwinnares Annemiek van Vleuten. De renster van SD Worx kwam pas dertien minuten later dan de Nederlandse over de finish.

Nu blijkt dat Moolman-Pasio te kampen heeft met een infectie, zo laat haar ploeg weten via sociale media. Daardoor gaat ze zondag niet meer van start in de slotrit naar La Super Planche des Belles Filles. 'Na het medische advies heb ik besloten om mijn lichaam te respecteren', zo klinkt het voorafgaand aan de rit. 'Het is gek hoe snel dingen kunnen gaan. Van jezelf eerst supersterk voelen, naar compleet leeg.'

Snel meer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws