Kopecky hard voor haarzelf: 'Hiervoor ben ik niet naar de Tour gekomen' Wielrennen
Wielrennen

Kopecky hard voor haarzelf: 'Hiervoor ben ik niet naar de Tour gekomen'

Kopecky hard voor haarzelf: 'Hiervoor ben ik niet naar de Tour gekomen'

Lotte Kopecky is allesbehalve tevreden over haar eigen prestaties in de Tour de France Femmes. De Belgische kwam niet verder dan derde plekken en dat is niet waarvoor ze gekomen was. Na de ronde gaat ze proberen uit te zoeken waarom ze zich minder voelde gedurende de rittenkoers.

Twee keer derde, één keer zesde en een keer negende: dat is het eindverdict voor Kopecky in de Tour de France Femmes. Het zijn resultaten waar veel rensters voor zouden tekenen, maar voor de Belgische telde in deze ronde alleen winnen. Voorafgaand aan de slotetappe van de ronde steekt ze niet onder stoelen of banken op meer gehoopt te hebben: 'Ik ben dan voor mezelf wel hard. Ik kan eerlijk zeggen dat ik niet tevreden ben over mijn Tour. Hiervoor ben ik niet naar hier gekomen.'

Het zijn stevige woorden van Kopecky bij Sporza, maar gelukkig sijpelt er ook een vleugje relativering door. 'Maar goed, er staan heel veel vrouwen aan de start en een ritzege pakken was zeker geen gemakkelijk doel om na te streven', klinkt het vervolgens. Ook de etappeoverwinning van haar ploeggenote Marlen Reusser en de tweede plek van Demi Vollering in het algemeen klassement stemmen haar tevreden.

Kopecky laat zich na Tour onderzoeken

Na de ronde wil Kopecky echter wel graag weten waarom ze in de Tour minder dan gehoopt voor de dag kwam. 'Volgende week laat ik me alleszins eens onderzoeken, een bloedanalyse uitvoeren', vertelt ze. 'We zullen even alles op een rijtje zetten en zien wat dat als inzicht geeft.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws