Ten Dam looft Dumoulin in Code Geel, Dekker kritisch: 'Paste niet in plaatje Jumbo-Visma' Wielrennen
Wielrennen

Ten Dam looft Dumoulin in Code Geel, Dekker kritisch: 'Paste niet in plaatje Jumbo-Visma'

Ten Dam looft Dumoulin in Code Geel, Dekker kritisch: 'Paste niet in plaatje Jumbo-Visma'

Laurens ten Dam en Thomas Dekker hebben in de podcast Live Slow Ride Fast uitgebreid teruggeblikt op de nu al veelbesproken documentaire 'Code Geel'. De Tour-docu van de NOS over Jumbo-Visma gaf een inkijkje in de Ronde van Frankrijk, die uiteindelijk op de voorlaatste dag voor Primoz Roglic verloren ging.

Dekker en Ten Dam hebben het eerst over Tom Dumoulin, die in de documentaire veel in beeld komt met zitvlakproblemen. 'Tom moet op zo'n moment nog leren om in stilte af te zien en dat bij de ploeg weghouden. Het gaat om Roglic. Wat ik eruit haal, is dat hij mentaal echt niet goed die Tour in ging. Dat hij dan toch nog tweede wordt in die tijdrit en zo teleurgesteld is dat hij verliest, dat geeft wel weer aan wat voor kampioen hij is', zo stelt Ten Dam.

Dekker is wat kritischer, al is dat meer om het feit dat Dumoulin in zijn ogen anders naar voren kwam, dan door Jumbo-Visma was geschetst. 'Toen hij na die laatste tijdrit in de auto zat en sprak over dat Pogacar als een mijnwerker op de fiets zat en dat hij zelf de benen had van het WK in Bergen... Toen zag je dat het hem helemaal niet om de overwinning van Roglic ging. Dat is wel pijnlijk, als je dat wel wekenlang naar de buitenwereld hebt verkondigd. Ik begrijp het heel goed, als je een kampioen bent zoals Dumoulin. Maar het past niet in het plaatje dat men bij Jumbo-Visma schetste.'

'Ik vind het best amateuristisch overkomen.'

Thomas Dekker over Jumbo-Visma in de Tour

Dekker was verder niet onder de indruk van Jumbo-Visma in de documentaire, die werd samengesteld uit vierhonderd uur aan beeldmateriaal. 'Ik denk dat ze zich geweldig kunnen voorbereiden, in aanloop naar de Tour. Ze hebben individueel geweldige kwaliteiten, maar ik vind het best amateuristisch overkomen. Het leiderschap, de algehele sfeer, de koerstactiek... Ze hadden anders moeten gaan koersen. Ze hebben zoveel initiatief genomen, waar dat niet had gehoeven. Sparen, sparen, sparen, sparen, sparen. We hebben renners op kop gezien die beurten hebben gemaakt; nergens voor nodig!'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws