Teunissen lacht om Omloop-grapjes ex-Jumbo-Visma-maten: 'Met mijn nek is alles goed, die is jaren getraind' Wielrennen
Wielrennen

Teunissen lacht om Omloop-grapjes ex-Jumbo-Visma-maten: 'Met mijn nek is alles goed, die is jaren getraind'

Teunissen lacht om Omloop-grapjes ex-Jumbo-Visma-maten: 'Met mijn nek is alles goed, die is jaren getraind'

Intermarché-Wanty maakte zondag in Kuurne-Brussel-Kuurne maar liefst zeven (!) valpartijen mee, maar voor de schuldige hoeven we niet lang te zoeken: Mike Teunissen slaagde er namelijk in om zowel in de Omloop als Kuurne als - ongeluksgetal - 13e over de meet te komen. Geluk bij een ongeluk, en er zit - als het goed is - nog meer in het vat voor de Limburger. In de Leiderstrui sprak hem!

Altijd goed voor een dolletje, die kerel uit Ysselsteyn. Hij miste ondergetekende zaterdag bij de start in de Omloop en maakte daar met een kwinkslag gebruik van, maar kreeg de bal ook direct teruggekaatst. We zagen Teunissen namelijk wel redelijk wat in beeld tijdens de Omloop, maar dat was telkens met de blik naar achteren over de schouder heen. 'Met Mike in deze positie weet je dat het seizoen nu pas echt officieel begonnen is', merkte ex-ploegmakker Koen Bouwman dan ook op via Instagram.

Teunissen kon er - zoals altijd - smakelijk om lachen. 'Met mijn nek is alles goed, die is na al die jaren goed getraind. Ik kreeg ook al allerlei appjes van ze, dus ja...', stelt Teunissen, die dan ook maar meteen uit wist te leggen waarom hij achterom moest kijken. 'Na de Molenberg hoorde ik van mijn ploeggenoten dat ze allemaal op een gaatje zaten, dus toen moest ik even kijken hoe groot dat gat dan wel niet was', knipoogt hij.

Teunissen lacht om Omloop-grapjes ex-Jumbo-Visma-maten: 'Met mijn nek is alles goed, die is jaren getraind'

Twee keer dertiende, dan mogen we toch wel stellen dat het met de benen van Teunissen goed is. 'En dat was ook zo, het viel zeker niet tegen. Daar kunnen we op zich wel mee door. Ik heb de afgelopen anderhalve maand veertig uur minder getraind dan normaal, dus dan mag ik hopen dat er ergens nog wel wat marge inzit. Maar dat gaan we zien.'

Teunissen spreekt Girmay niet al te veel: 'Rondom de koersen is het ook te hectisch'

Kopman Biniam Girmay viel zaterdag wat tegen, zag ook Teunissen. 'Hij zei dat hij goed was, dus ik positioneerde hem voor de Muur. Toen loste die, dus toen moest ik zelf sprinten. Maar ik had er wel meer van verwacht, ja.' De man uit Eritrea kwam zondag overigens stukken beter voor de dag, maar werd richting de laatste rechte lijn geveld door een valpartij en kwam zodoende gebutst en geschaafd als allerlaatste over de meet in Kuurne.

Tussen Girmay en Teunissen is er buiten de koersen om weinig contact, stelt de Limburger. 'Hij heeft geen WhatsApp in Afrika, dus ik spreek hem eigenlijk niet als hij daar is. Ik zag hem voor de Omloop dus eigenlijk ook pas voor het eerst en na Kuurne vliegt hij ook weer naar huis toe, dus dan zie ik hem eigenlijk ook niet echt. Rondom de koersen is het ook heel hectisch, dus het is niet zo dat we dan gesprekken hebben over hoe het echt gaat. Daar heb je in drie weken Tour de France misschien wel tijd voor, maar nu niet echt.' Intermarché-Wanty stelde nochtans dat het op zoek was naar een Belgisch onderkomen voor Girmay. 'Maar dat hoor ik nu ook al twee jaar, dus ik ben benieuwd wanneer dat echt gaat gebeuren', glimlacht Teunissen.

Toch blijven de uitslagen in de Vlaamse wedstrijden uit, terwijl de man uit Afrika toch het uithangbord is voor de ploeg. Wanneer we Teunissen daar mee confronteren, horen we toch een lichte verheffing in zijn stem. 'Of de verwachtingen te hoog zijn? Dat kun je het beste aan jezelf vragen. Wij zeggen niet dat hij tien koersen moet winnen op een jaar. Zoals vorig jaar, dan valt hij uit de Ronde van Vlaanderen met een hersenschudding. Daar kun je niets aan doen, weet je wel. Er zijn dus meerdere factoren die meespelen: een aantal daarvan heb je niet in de hand, maar een aantal ook wel. En die pakken we dus aan, met hoop op beterschap', besluit hij.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde! (Ad)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws