Teuns door ziekte niet in Amstel Gold Race; beslissing over Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik volgt later Wielrennen
Wielrennen

Teuns door ziekte niet in Amstel Gold Race; beslissing over Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik volgt later

Teuns door ziekte niet in Amstel Gold Race; beslissing over Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik volgt later

Israel Premier Tech heeft de selectie voor de Amstel Gold Race uit de doeken gedaan. Opvallend is de afwezigheid van Dylan Teuns, die normaal gesproken één van de kopmannen is in de Nederlandse koers. Michael Woods en Simon Clarke zijn wel van de partij.

Teuns maakte deze week op zijn social media bekend dat hij privé een lastige tijd doormaakt. De Belg is namelijk niet meer samen met zijn vrouw Lies, maar daar bovenop werd hij ook nog eens ziek. Woods en Clarke moeten in staat worden geacht om een mooi resultaat neer te zetten, terwijl Corbin Strong misschien kan sprinten als er een groter groepje overblijft. De ploeg bestaat verder uit Daryl Impey, Hugo Houle, Nick Schultz en Guillaume Bouvin.

De ploeg uit Israël laat weten dat er de komende dagen knopen doorgehakt worden over de participatie van Teuns in de Waalse Pijl, die hij vorig jaar won, en Luik-Bastenaken-Luik. 'Dylan heeft de afgelopen dagen wat last van zijn keel gehad en uiteindelijk ook koorts ontwikkeld, waardoor hij na enkele dagen niet fietsen niet kan starten in de Amstel Gold Race.'

'Op dit moment is hij al aan de betere hand, maar desondanks hebben we besloten om de Amstel over te slaan. Op die manier hopen we dat hij op tijd voldoende hersteld is in aanloop naar de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, maar over die koersen maken we in de komende dagen een definitieve beslissing', klinkt het.

Selectie Israel Premier Tech Amstel Gold Race 2023

Michael Woods

Simon Clarke
Corbin Strong
Daryl Impey
Hugo Houle
Nick Schultz
Guillaume Bouvin

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws