🎥  Thijs Zonneveld denkt er 'hard aan om te stoppen' in schijnbaar emotionele speech, maar gaat toch nog door! Wielrennen
Wielrennen

🎥 Thijs Zonneveld denkt er 'hard aan om te stoppen' in schijnbaar emotionele speech, maar gaat toch nog door!

🎥  Thijs Zonneveld denkt er 'hard aan om te stoppen' in schijnbaar emotionele speech, maar gaat toch nog door!

Wielerjournalist en gravelcoureur Thijs Zonneveld heeft via de sociale media van zijn ploeg BEAT Cycling bekendgemaakt dat hij nog ten minste één jaar door zal gaan als coureur. De AD-columnist leek te twijfelen aan het einde van zijn loopbaan, maar keerde dit tijdens een speech (op vermakelijke wijze) à la Leonardo di Caprio (The Wolf of Wall Street) helemaal om.

'Nu het strandseizoen klaar is, is het tijd voor Thijs om vooruit te kijken', schreef BEAT Cycling. 'Vorig jaar hard gevallen in Unbound. Een jaar lang drukke baan en gezin combineren met topsport. En we maken er vaak grapjes over, maar de leeftijd helpt echt niet mee...', aldus de ploeg op de socials. Zonneveld viel hard op zijn knie in de bekende Amerikaanse gravelkoers, maar kwam uiteindelijk wel vrij snel terug. In het najaar reed hij ook het WK gravel.

Zonneveld stopt dan tóch niet

Zonneveld zelf gaf tekst en uitleg. 'We hebben sterke prestaties neergezet, maar ik moet ook wel toegeven dat de combinatie van journalist zijn, een druk gezin hebben en wielrenner zijn behoorlijk zwaar was. All in all, en dat heb ik nog niet aan alle ploeggenoten verteld, heb ik besloten dat ik misschien toch wel een beetje oud word om hiermee door te blijven gaan. Dat wil ik graag aan jullie zelf vertellen en dat doet ook wel ergens pijn', hintte hij op het einde van zijn loopbaan.

'Ik roep ook altijd dat alles kan en dat je koers moet maken, dus ja.. ik denk er toch wel hard aan om te stoppen', aldus Zonneveld, die vervolgens echter een volledige ommekeer maakt in zijn speech. 'Weet je wat, ik stop helemaal niet! The Show Must Go On en ik ga gewoon nog een jaar verder', waarop hij zijn shirt uitdoet, het BEAT-tenue toont en '2024, we komen eraan!' brult. 'We gaan gravelen, we gaan naar Unbound en we gaan allemaal koersen maken. 2024 wordt het jaar van BEAT. Let's go!'

Thijs Zonneveld kondigt aan dat hij nog een jaar doorgaat

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws