Thijssen krijgt een stevige sprinttrein mee van Intermarché voor de Classic Brugge-De Panne Wielrennen
Wielrennen

Thijssen krijgt een stevige sprinttrein mee van Intermarché voor de Classic Brugge-De Panne

Thijssen krijgt een stevige sprinttrein mee van Intermarché voor de Classic Brugge-De Panne

Gerben Thijssen is woensdag het speerpunt van Intermarché-Circus-Wanty in de Classic Brugge-De Panne. De Belgische sprinter won dit seizoen al twee keer op Belgische bodem en verlengde dinsdag zijn contract bij Intermarché met twee seizoenen.

Thijssen kan rekenen op de steun van de sprinttrein, die hem in de GP Monseré en de Bredene- Koksijde Classic naar succes bracht: Julius Johansen, Baptiste Planckaert, Laurenz Rex en Boy van Poppel. Daar komen met Niccoló Bonifazio en Adrien Petit nog twee sterke en ervaren mannen bij. Petit maakt zijn rentree na een val in de Mallorca Challenge, eind januari.

‘Het plateau sprinters aan de start morgen is prestigieus’, vertelt Thijssen in een persbericht. ‘Al lijkt het nog niet zeker of we een sprint krijgen als we op het weerbericht mogen vertrouwen. De wind zal een belangrijke rol spelen. Ik trek met vertrouwen naar deze wedstrijd, want ik kan rekenen op een sterk team om me door de waaiers te gidsen. Ik denk bijvoorbeeld aan Rex of Petit, die ik graag in competitie zie terugkomen na zijn blessure. In Nokere en Monseré was ik telkens mee met de eerste groep toen het scheurde. We zijn er ons van bewust dat het positioneren cruciaal is in de beginfase vooraleer we in de finale onze benen kunnen laten spreken.’

Selectie Intermarché-Circus-Wanty Classic Brugge-De Panne 2023

Gerben Thijssen
Laurens Rex

Niccoló Bonifazio
Adrien Petit
Boy van Poppel
Julius Johansen
Baptiste Planckaert

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws