Thomas heeft niets dan lof over voor Roglic: 'Eerlijk, hij heeft me gesmasht' Wielrennen
Wielrennen

Thomas heeft niets dan lof over voor Roglic: 'Eerlijk, hij heeft me gesmasht'

Thomas heeft niets dan lof over voor Roglic: 'Eerlijk, hij heeft me gesmasht'

Veertien seconden: dat is de tijd die Geraint Thomas tekort zal komen om de Giro d'Italia 2023 te winnen. De Welshman kraakte in de slotkilometers van de Monte Lussari na een zenuwslopende thriller met zijn grote rivaal, Primoz Roglic.

'Ik word nog emotioneel', lacht Thomas als een boer met kiespijn na een inleiding van Eurosport-interviewer Adam Blythe. 'Ik voelde mijn benen en ik wil geen excuses maken, maar ik had het gevoel dat ik niet de echte power had', is de renner van INEOS Grenadiers eerlijk.

Dat hij nu de Giro met veertien seconden verloor, doet Thomas weinig 'Ik verlies dan liever nog met zo'n verschil dan een of twee seconden. Om eerlijk te zijn: hij heeft me gesmasht, en hij verdient het. Hij heeft veertig seconden gepakt, dan verdien je het. Chapeau.'

Thomas kan het allemaal al relativeren

'Als je me dit in februari had verteld, had ik je hand eraf gebeten. Nu ben ik teleurgesteld, maar na dit seizoen kan ik trots zijn', stelt Thomas. 'Ik voel vooral mee voor de jongens van INEOS Grenadiers, ze hebben hard gewerkt', bedankt hij onder meer Thymen Arensman, die zelf zesde werd in het klassement.

'Ik wil iedereen bedanken voor de support. De Italiaanse fans waren geweldig', vervolgde de Welshman, om vervolgens met een kenmerkende grap af te sluiten. 'Wat is het met de G's in deze Giro, Derek Gee werd ook al vier keer tweede?', vroeg hij zich lachend af, referend naar de coureur van Israel-Premier Tech en zijn bijnaam G. 'De Tour? Nee, ik zit de komende twee maanden op mijn stoel', vertelde hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws