Thomas krabbelt wat terug na 'Remco en Jumbo haten elkaar', Bakelants ziet 'gewetensconflict' bij Plugge Wielrennen
Wielrennen

Thomas krabbelt wat terug na 'Remco en Jumbo haten elkaar', Bakelants ziet 'gewetensconflict' bij Plugge

Thomas krabbelt wat terug na 'Remco en Jumbo haten elkaar', Bakelants ziet 'gewetensconflict' bij Plugge

Het heeft de afgelopen dagen heel wat teweeggebracht in de wielerwereld: de mogelijke fusie tussen topploegen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step. Geraint Thomas sprak harde woorden uit in zijn podcast Watts Occuring, maar komt daar nu deels op terug. Analist Jan Bakelants denkt er dan weer het zijne van, enkele dagen nadat het nieuws naar buiten kwam.

Thomas claimde in zijn podcast Watts Occurring met ploegmaat en vriend Luke Rowe dat 'Jumbo-Visma Remco Evenepoel haat en Remco Evenepoel Jumbo-Visma', waarmee hij snel viral ging. Dat had hij geweten, zo liet hij optekenen op X. 'Misschien moeten we niet meer grappen maken over serieuze dingen in de podcast?', met als hashtag dat hij de Belgische TV had gehaald met zijn uitspraak.

Bakelants ziet 'gewetensconflict' bij Plugge

In België is de mogelijke fusie tussen de teams van grote sterren Wout van Aert en Remco Evenepoel uiteraard hot topic. Bij HLN laat Jan Bakelants zijn licht over de zaak schijnen. 'Ik blijf hopen dat het niet waar is. De nadelige gevolgen van deze potentiële overname voor het wielrennen zijn erg groot. Een stevig sportorgaan zou een veto moeten stellen. Van mij mag dit gewoon niet plaatsvinden', aldus de ex-poulain van Patrick Lefevere. 'Heel de sport wordt in haar hemd gezet, als dit zou doorgaan.'

'De uitleg is: we moeten dit gaan doen om te kunnen concurreren met het Midden-Oosten. Ik heb nog nooit zoveel onzin gelezen', is Bakelants hard in zijn oordeel. 'Als er nu één ploeg alles kapot heeft gereden, was het Jumbo-Visma. Dan zouden de ploegen uit het Midden-Oosten kartel moeten vormen tegen Jumbo-Visma. Wat heeft Richard Plugge te winnen? Ik denk dat er een concreet bod was uit het Midden-Oosten en dat heeft tot een gewetensconflict geleid bij Richard Plugge. Dan zou dit nu de snelle oplossing zijn. Waarom? Mij lijkt dat er nog tijd was om te kijken wat er nog meer mogelijk was.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws