Makelaar Pogacar bevestigt recente navraag INEOS Grenadiers naar diensten UAE Team Emirates-renner Wielrennen
Wielrennen

Makelaar Pogacar bevestigt recente navraag INEOS Grenadiers naar diensten UAE Team Emirates-renner

Makelaar Pogacar bevestigt recente navraag INEOS Grenadiers naar diensten UAE Team Emirates-renner

INEOS Grenadiers heeft de afgelopen maanden interesse getoond in Tadej Pogacar, zo bevestigt diens makelaar Alex Carera aan GCN. De Sloveen ligt nog tot en met 2027 vast bij UAE-Team Emirates, dat ook niet direct happig lijkt op een transfer van haar paradepaardje.

INEOS Grenadiers wil grote rondes winnen en is dus naarstig op zoek naar een kandidaat-winnaar voor de Giro, Tour en Vuelta. De afgelopen maanden passeerden al namen als Remco Evenepoel en Primoz Roglic veelvuldig de ronde als het ging om mogelijke opties, maar daar kan dus - als we de agent van Pogacar op zijn blauwe ogen moeten geloven - ook de naam van de Sloveense tweevoudig Tourwinnaar bij.

'Ze hebben zeker interesse in Tadej, maar hij ligt op dit moment vast bij UAE-Team Emirates tot en met 2027. Als ze dus interesse hebben in Tadej voor die datum, dan zullen ze moeten praten met de ploeg', aldus Carera.

Makelaar Pogacar bevestigt navraag INEOS voor Pogacar

'Als hij niet onder contract zou liggen, zouden ze zeker interesse hebben', stelt hij logischerwijs. 'Het is namelijk het doel van INEOS Grenadiers om tot de beste ploegen ter wereld te horen, en dan zul je ook de beste renners moeten hebben. Maar als ze interesse hebben in Tadej, dan moeten ze eerst en vooral een afspraak met UAE zien te maken.'

'Ik kan bevestigen dat ze de afgelopen maanden aan me gevraagd hebben of Tadej vrij zou kunnen komen of niet, maar ik heb ze verteld dat hij een contract heeft', stelt de makelaar tegenover GCN. Pogacar zelf lijkt zich voorlopig vooral op zijn programma voor de komende weken te richten: hij werd woensdag als kopman aangekondigd voor de Italiaanse najaarskoersen Giro dell'Emilia en Tre Valli Varesine, waar hij zich zal voorbereiden op de Ronde van Lombardije. Die wedstrijd wist hij de afgelopen twee jaar al te winnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws