Thomas neemt sportieve revanche in Romandië met eindzege, slotrit naar Cavagna Wielrennen
Wielrennen

Thomas neemt sportieve revanche in Romandië met eindzege, slotrit naar Cavagna

Thomas neemt sportieve revanche in Romandië met eindzege, slotrit naar Cavagna

Geraint Thomas heeft op een zeer indrukwekkende manier sportieve revanche genomen in de slottijdrit van de Ronde van Romandië. Met een sterke prestatie wist de Brit de eindzege binnen te slepen, nadat hij een dag eerder nog tijd verloor bij een valpartij. De dagzege ging naar Rémi Cavagna.

De Ronde van Romandië sloot, net als vele andere jaren, af met een tijdrit. Deze was in de editie van 2021 zo'n zestien kilometer lang en ging over een licht glooiend parcours. Een ideaal terrein voor sommigen dus om de laatste puntjes op de i te zetten in aanloop naar de Giro d'Italia-opening over een week. Toch lieten enkele renners, waaronder Jos van Emden als gerenommeerd tijdrijder, deze aan zich voorbij gaan.

Ganna wederom geklopt

Iemand die wél nog van start ging, was wereldkampioen tegen de klok Filippo Ganna. De Italiaan wist echter, net als in de proloog, niet zijn wonderbenen van afgelopen seizoen te vinden. De coureur van INEOS Grenadiers werd afgetroefd door Stefan Bissegger en Cavagna. Voor Ganna dus reden tot reflectie, daar hij zijn pijlen gericht heeft op La Grande Partenza in Turijn. Zeker wanneer de concurrentie daar nog groter zal zijn.

Rohan Dennis, de winnaar van de proloog, kwam er in de slotrit niet aan te pas. De Australiër knapte eerder deze week veel werk op voor zijn ploeggenoten en kwam ook nog een keer ten val. Geen ideale omstandigheden dus om opnieuw te kunnen vlammen. Hij deed het wel beter dan zijn ploeggenoot Ganna. Ook Ilan Van Wilder en Mattia Cattaneo waren sneller dan de Italiaan.

Thomas neemt sportieve revanche

Vervolgens was het de beurt aan de klassementsrenners. Veel van de heren zetten een prima prestatie neer, maar één man stak er figuurlijk bovenuit: Geraint Thomas. De Brit nam op zeer succesvolle wijze sportieve revanche voor zijn ietwat knullig-ogende valpartij een dag eerder, waarbij hij de leiding in het klassement naar Michael Woods zag gaan.

De renner van INEOS Grenadiers had werkelijk vleugels tijdens de tijdrit, al verloor hij aardig wat tijd ten opzichte van Cavagna tijdens de technische afdaling. Het was echter ruim voldoende om Woods in het algemeen klassement van zich af te houden. De Canadees zette een teleurstellende tijdrit neer en verloor daarmee zijn toppositie. Hij eindigde uiteindelijk op de vijfde plek in de eindranking. Richie Porte en Fausto Masnada bezetten plek twee en drie en mochten met Thomas mee het podium op.

Uitslag etappe 5 en eindstand Ronde van Romandië 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws