Thomas reageert op vertrek Ellingworth bij INEOS Grenadiers: 'Denk dat er wat dingen aan het veranderen zijn' Wielrennen
Wielrennen

Thomas reageert op vertrek Ellingworth bij INEOS Grenadiers: 'Denk dat er wat dingen aan het veranderen zijn'

Thomas reageert op vertrek Ellingworth bij INEOS Grenadiers: 'Denk dat er wat dingen aan het veranderen zijn'

De leegloop bij INEOS Grenadiers kreeg afgelopen weekend een extra dimensie met het vertrek van Rod Ellingworth. Geraint Thomas, die al lang meedraait binnen de Britse WorldTour-formatie, heeft in zijn Geraint Thomas Cycling Club-podcast gereageerd op de exit van de 51-jarige manager.

Thomas en Ellingworth kennen een langdurige professionele relatie. Thomas is immers een product van de British Cycling Academy, welke toentertijd werd geleid door Ellingworth. Het tweetal kwam in 2010 samen binnen bij Team Sky en maakte deel uit van een gouden generatie binnen het team dat met Bradley Wiggins, Chris Froome en Thomas in totaal zes Tour de France-titels won. 'Ik zeg teleurstellend, maar het was echt verschrikkelijk om Rod te zien vertrekken', aldus 'G'.

Ook voor Thomas was Ellingworths vertrek in eerste instantie een verrassing

'Ik heb met hem gesproken en hij vond het jammer dat hij wegging. Maar er speelden familiezaken en dat soort dingen. Bij zulke thema's wil ik liever niet op alle details ingaan. Ik kon goed met Rod opschieten. Ik heb het gevoel dat hij geweldig was voor het team. Maar dingen veranderen en mensen gaan verder', klinkt ook de realist in de routinier.

'Het was ook heel verrassend', vervolgt Thomas zijn relaas. 'Het stond eerst overal al op X. Rod stuurde me een bericht dat hij wegging. Het was echter al uitgelekt, waardoor het voor minder mensen als een verrassing aanvoelde. Het is triest om hem te zien vertrekken, al zal hij er nog steeds zijn. Hij zal de koers nog steeds volgen en wil betrokken blijven bij de sport, omdat dat is wat hij doet en waar hij van houdt. Ik wens hem veel succes en het allerbeste. Er zijn nu gewoon veel dingen aan het veranderen in het team, denk ik. Maar Rod is en blijft een topvent en hij zal zeker gemist worden.'

Luister hier de gehele episode van de Geraint Thomas Cycling Club-podcast.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws