'Thuisrijder' Arensman kijkt uit naar Andorra-rit: 'Slotklim dit jaar al 20 of 30 keer gedaan' Wielrennen
Wielrennen

'Thuisrijder' Arensman kijkt uit naar Andorra-rit: 'Slotklim dit jaar al 20 of 30 keer gedaan'

'Thuisrijder' Arensman kijkt uit naar Andorra-rit: 'Slotklim dit jaar al 20 of 30 keer gedaan'

We zijn pas drie dagen ver in de Vuelta en nu trekken we al de bergen in. In Andorra staat de eerste krachtsmeting tussen de grote mannen gepland, waarbij Thymen Arensman als 'thuisrijder' ook het beste van zichzelf zal willen geven.

Arensman woont sinds dit jaar in het bergstaatje. 'Het wordt een mooie dag voor me, we passeren op een of twee kilometer van mijn huis. Mijn ouders en vriendin zijn ook aanwezig. Die slotklim heb ik dit jaar alleen al twintig of dertig keer gedaan', lacht hij via de kanalen van INEOS.

'Ik heb al goede herinneringen aan de Vuelta, ik hoop er nog betere herinneringen van te maken. Het was mijn eerste grote ronde, in 2020 alweer, en vorig jaar won ik de koninginnenrit en werd ik zesde in het klassement', aldus Arensman, die samen met Geraint Thomas de beschermde man is bij de Britse formatie.

INEOS-ploegleider Cummings: 'De Plus verliezen was verschrikkelijk'

Ploegleider Steve Cummings deed ook zijn zegje. 'Het is het tegenovergestelde van zondag, met brede wegen en zon. Er staat veel tegenwind richting Andorra, waar onze jongens de wegen goed kennen. De slotklim duurt ongeveer minuten, het zou een goede dag moeten zijn.'

INEOS moet het na de opgave van Laurens De Plus wel al met een mannetje minder doen. 'Laurens verliezen was verschrikkelijk. Hij is een superknecht met karakter, die heel belangrijk was voor de groep. Maar dat is wielrennen en we zullen het moeten accepteren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws