Thuisrijder Merlier wil zegeteller aanscherpen in Nokere Koerse: 'Tim woont er 15 kilometer vandaan' Wielrennen
Wielrennen

Thuisrijder Merlier wil zegeteller aanscherpen in Nokere Koerse: 'Tim woont er 15 kilometer vandaan'

Thuisrijder Merlier wil zegeteller aanscherpen in Nokere Koerse: 'Tim woont er 15 kilometer vandaan'

Tim Merlier wil woensdag zijn zegeteller van dit jaar opnieuw wat aanscherpen in Nokere Koerse en Bredene Koksijde. De local hero, die dit seizoen al won in Oman, VAE en Parijs-Nice, is de kopman van Soudal-Quick Step.

Merlier, die Nokere Koerse vorig seizoen won, wordt ondersteund door zijn goede vriend Bert Van Lerberghe, terwijl Josef Cerny, Martin Svrcek, Jannik Steimle en Stan Van Tricht mee zijn ter ondersteuning. Ethan Vernon, eveneens rap, kan als wisselkopman gebruikt worden.

Scenario A zal echter de Belgische kampioen zijn. 'Het parcours is hetzelfde als vorig jaar, dus er zijn geen verrassingen', legt ploegleider Iljo Keisse uit. 'We gaan van start met een sterk en gemotiveerd team, dat opgebouwd is rond Tim. Hij kent het parcours goed, daar hij er vijftien kilometer vandaan woont.'

Ook in Bredene Koksijde is Merlier de centrale man. 'Normaliter zal het een sprint moeten worden, maar het weer zou alles kunnen veranderen. Er zitten namelijk 25 kilometer aan kasseien in het parcours en rondom Bredene heb je een tricky gedeelte met de wind', vervolgt Keisse. 'Maar met onze solide ploeg moeten we dit kunnen controleren. Iedereen is er klaar voor om alles te geven.'

Selectie Soudal-Quick Step Nokere Koerse 2023

Bert Van Lerberghe
Josef Cerny
Martin Svrcek
Jannik Steimle
Stan Van Tricht
Tim Merlier

Ethan Vernon

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws