Thuisrijder Thijssen voelde zich niet eens super in Ronde van Limburg: 'Maar als je als sprinter de finish eenmaal ruikt...' Wielrennen
Wielrennen

Thuisrijder Thijssen voelde zich niet eens super in Ronde van Limburg: 'Maar als je als sprinter de finish eenmaal ruikt...'

Thuisrijder Thijssen voelde zich niet eens super in Ronde van Limburg: 'Maar als je als sprinter de finish eenmaal ruikt...'

Wederom heeft Gerben Thijssen een grote koers op zijn naam weten te schrijven. En voor de sprinter van Intermarché-Circus-Wanty was zijn overwinning in de Ronde van Limburg ook een bijzondere: de Vlaming woont in de regio en schrijft dus een koers in zijn trainingsgebied op zijn naam.

'Dat is echt fantastisch', klinkt Thijssen enthousiast in het flashinterview. 'Vorig jaar was ik hier gevallen, maar vandaag ging het een stuk beter. De ploeg deed het echt goed. Wij namen in de koers de verantwoordelijkheid, waar sommige ploegen dat soms niet deden. Het is mooi om de mannen te belonen', bedankt de Genkenaar zijn ploeggenoten na de koers die hij in een massasprint wist te winnen.

Op het moment dat Thijssen zijn sprint aan wilde gaan, moest hij nog wel een klein manoeuvre maken om Tim Merlier te passeren. De sprinter van Soudal-Quick Step had te veel snelheid waardoor hij een moment zijn benen moest stilhouden bij het uitgaan van de laatste bocht. Thijssen kon hier mooi van profiteren en zat meteen in pole-position voor de winst.

Thijssen wist precies hoede laatste bocht liep

'Ik wist dat ik via de linkerkant de laatste bocht moest nemen. Ik had al wat gebabbeld met onder andere Timothy Dupont (Tarteletto-Isorex), en wij zagen dat als je links gaat, je met meer snelheid uit de bocht zou komen. Ik twijfelde nog wel of ik er al eerder voorbij moest, maar ik hield mij aan het plan en haalde toen alles uit de kast', analyseerde de Limburger zijn finale.

Als Belgisch Limburger wint Thijssen dus in zijn eigen streek. 'Dat is helemaal speciaal. We hebben maar een koers hier in Limburg, en om die dan te winnen... De plek waar ik ben opgegroeid, veel trainingskilometers heb gemaakt, dat is bijzonder om die dan te winnen. En ik voelde me niet eens super vandaag. Dat heb ik niemand verteld, maar als je eenmaal in de laatste kilometers zit, dan ruik je de finish en voel je je benen niet meer.'

Belgisch kampioenschap groot doel voor Thijssen

Daarbij kreeg Thijssen naar eigen zeggen super steun van zijn ploeg. 'Ik kreeg een lead-out tot de laatste kilometer. En nu heb ik ook laten zien dat ik een machtssprint aan kan', aldus de man die vooral erg snelle benen heeft. 'We hebben het beste team van de wereld', glimlacht de spraakzame renner.

Aankomend weekend heeft Thijssen een nieuwe kans op de overwinning, waar hij in Heist-op-den-Berg de Heistse Pijl zal betwisten, gevolgd door de Elfstedenronde en de Baloise Belgium Tour. 'Daarna volgt het nationaal kampioenschap. Dat is wel een groot doel van mij. Ik kan daar zeker podium rijden', sluit Thijssen, die zijn derde seizoenszege boekte, het interview af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws