Gerben Thijssen klopt Caleb Ewan in massasprint en schrijft Ronde van Limburg op zijn naam Wielrennen
Wielrennen

Gerben Thijssen klopt Caleb Ewan in massasprint en schrijft Ronde van Limburg op zijn naam

Gerben Thijssen klopt Caleb Ewan in massasprint en schrijft Ronde van Limburg op zijn naam

Gerben Thijssen heeft victorie gekraaid in de Ronde van Limburg. De Vlaming van Intermarché-Circus-Wanty was de allersnelste in de massasprint. Hij verwees Caleb Ewan (Lotto-Dstny) en Stanisław Aniołkowski (Human Powered Health) naar respectievelijk de tweede en derde plaats.

Een tweetal dagen na de Van Merksteijn Fences Classic, die werd gewonnen door Ewan, stond er wederom een Belgische eendagswedstrijd op het programma waarbij de kans zeer aanwezig was dat de koers zou uitmonden in een massasprint. Ook wat betreft de topfavorieten verschilde de Ronde van Limburg niet veel van de wedstrijd die zo'n honderd kilometer westelijker werd verreden, daar Ewan, Merlier en Thijssen wederom het favorietentrio vormden.

De Ronde van Limburg, die in 2014 en 2018 door Mathieu van der Poel gewonnen werd, voerde het peloton van Hasselt naar Tongeren, wat in totaal goed was voor een afstand van 203 kilometer. De eerste 130 kilometer waren als redelijk vlak te bestempelen, maar bij het betreden van de plaatselijke ronde in en rondom Tongeren zouden de renners een meer glooiend parcours voor de kiezen krijgen. De lokale lus die was uitgetekend moest namelijk drie keer afgewerkt worden. Elke ronde stonden er drie beklimmingen, die zich echter niet lieten kenschetsen door hun extreme stijgingspercentages, op het menu.

Kopgroep met onder anderen Dissel, Ronhaar, Taminiaux en Bomboi wordt bij de lurven gevat, Thijssen wint massasprint 

Zelfs het koersverloop van de Ronde van Limburg vertoonde veel gelijkenissen met die van de Van Merksteijn Fences Classic, aangezien er ook in Limburg zeven renners het hazenpad kozen. Geloof het of niet, ook rasaanvaller Bram Dissel (BEAT Cycling Club) zat weer in de vlucht van de dag. Dit keer vormde hij tezamen met Lionel Taminiaux (Alpecin-Deceuninck), Ceriel Desal (Bingoal WB), Pim Ronhaar (Baloise - Trek Lions), Meindert Weulink (ABLOC CT), Axel van der Tuuk (Metec), en Bas Tietema-collega Davide Bomboi (twee dagen eerder nog vijfde) de kopgroep.

Ook in de Limburgse koers mocht het niet baten voor de ontsnapten. Zij werden vakkundig ingerekend door het peloton, dat naar verwachting werd aangevoerd door Soudal Quick-Step, Lotto-Dstny en Intermarché-Circus-Wanty. Vervolgens kon alles en iedereen zich gaan opmaken voor een massasprint in de straten van Tongeren, dat op een steenworp afstand van Maastricht ligt. Ewan kreeg op vijf kilometer van de meet te kampen met materiaalpech, waarna hij zich in allerijl terug naar voren moest haasten. De Aussie slaagde daar glansrijk in, waarna de sprint er eentje werd met alle tenoren tezamen. In die spurt was Thijssen ruim de sterkste. Ewan moest genoegen nemen met de karakterisering van 'runner-up', de Pool Aniołkowski vervolledigde het podium. Merlier leek derde te gaan worden, maar was diep teleurgesteld en liet dusdanig flink lopen dat hij uiteindelijk vierde werd.

Uitslag Ronde van Limburg 2023

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news