Tim Merlier met veelzeggend antwoord op verwachte vraag na Giro-zege: 'Haters zullen teleurgesteld zijn' Wielrennen
Wielrennen

Tim Merlier met veelzeggend antwoord op verwachte vraag na Giro-zege: 'Haters zullen teleurgesteld zijn'

Tim Merlier met veelzeggend antwoord op verwachte vraag na Giro-zege: 'Haters zullen teleurgesteld zijn'

De voorlaatste spurt in deze Giro d'Italia werd donderdag in Padova een prooi voor Tim Merlier, die na afloop uiteraard zijn geluk niet op kon. De spurter van Soudal Quick-Step werd door lead-out Bert Van Lerberghe perfect naar de laatste bocht gebracht, waarna hij het in een rechtstreeks duel met de niet goed geplaatste Jonathan Milan (Lidl-Trek) afmaakte.

Een mooie opsteker voor Merlier, die na zijn eerste zege bij de eerste kans voor de rappe mannen alle bergen overleefde om deze kans nog uit te kunnen pakken. Na veel labeur van zijn ploeg leek het erop dat hij met nog twee kilometer te gaan te ver zat, maar makker Van Lerberghe zag dat ook en loodste Merlier op het perfecte moment door de laatste bochten naar voren.

Terwijl de mannen van Lidl-Trek op kop zaten en hun man Milan zochten, kon Merlier vanuit het midden een perfect moment uitkiezen om aan te gaan. In een man tegen man-duel was de Belg vervolgens de snellere van zijn Italiaanse opponent. 'Ik wist dat ik met mijn snelle sprintpak van Castelli het af kon maken', verwees de kloeke Merlier naar de Italiaanse kledingsponsor van Soudal Quick-Step, met wie de ploeg donderdag het contract met twee jaar verlengde.

Lees verder onder de foto.

merlier milan

Merlier eindelijk verlost van opvallende statistiek

Julian Alaphilippe trok de lead-out met nog twee kilometer te gaan op gang, maar zag zijn ploeggenoten niet volgen. 'We wilden het organiseren voor de belangrijke punten, maar zaten niet perfect. Uiteindelijk zaten we echter toch goed, maar ik keek wel even op toen ik zag dat het nog maar vijfhonderd meter was. Toen moest ik mijn moment dus zoeken.'

Het is de eerste keer dat Merlier in de derde week van een grote ronde een rit won en meer dan één etappe pakte in een grote ronde, dus die vraag kon hij verwachten. 'De haters zullen teleurgesteld zijn', antwoordde hij nuchter met een veelzeggende glimlach.

Lees verder onder de foto.

tim merlier

Ook ploegleider Davide Bramati kwam aan het woord, bij Eurosport. 'Er is veel emotie, want het was geen gemakkelijke dag. Het ging volgens mij aan 48 kilometer per uur gemiddeld en de ploeg controleerde heel goed, samen met Lidl-Trek en Tudor. Daarvoor moet ik hen ook bedanken, want zo konden we de kopgroep uiteindelijk inrekenen.'

'De ploeg wist Tim uiteindelijk in een goede positie naar de meet te brengen, maar we kijken het later nog wel terug. Voor nu zijn we vooral heel blij', aldus de Italiaan. 'We gaan genieten van deze zege en kijken daarna even wat die laatste drie dagen ons brengen.'

Video: zo troefde Merlier Milan af in rit 18 Giro

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws