Tirreno-Adriatico 2023: tijdrit, drie sprintersritten, twee heuveletappes en een zware aankomst bergop Wielrennen
Wielrennen

Tirreno-Adriatico 2023: tijdrit, drie sprintersritten, twee heuveletappes en een zware aankomst bergop

Tirreno-Adriatico 2023: tijdrit, drie sprintersritten, twee heuveletappes en een zware aankomst bergop

De organisatie van de Tirreno-Adriatico heeft donderdag het parcours van de editie in 2023 gepresenteerd. Koersdirecteur Mauro Vegni droeg de wedstrijd van komend jaar op aan de woensdag overleden Davide Rebellin, in 2001 winnaar van de Koers tussen de Twee Zeeën. Zoals altijd is er sprake van een gevarieerd parcours.

De ronde gaat van start met een individuele tijdrit van elf kilometer, waarna de sprinters in rit twee en drie aan hun trekken zullen komen. Op dag vier kunnen de punchers hun benen laten spreken, terwijl er op dag vijf serieus geklommen moet worden. In de rit naar Sarrano-Sassotetto krijgen de coureurs een klim van zo'n dertien kilometer aan iets meer dan zeven procent voor de kiezen. Overigens moeten de renners op zowel dag twee, drie als vier meer dan tweehonderd kilometer overbruggen, ideaal als voorbereiding op de klassiekers.

Het klassement zal dan al wel in een redelijke plooi liggen, maar de organisatie kiest op dag zes nog voor de befaamde Muri-rit, een etappe vol steile kuitenbijters waarin vele toppers in het verleden al hun tanden stukbeten. Op de laatste dag is het vervolgens weer aan de snelle mannen. Tirreno-Adriatico 2023 begint op 6 maart en zal eindigen op 12 maart.

Koersdirecteur Vegni is blij met de route. 'We hebben al enkele spectaculaire edities achter de rug, waardoor we deze koers de meest belangrijke koers van één week in de wereld hebben weten te maken. Elk jaar doen er weer veel grote namen mee, zoals Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard, die in 2021 de eerste twee plekken wisten te bezetten.'

Parcours Tirreno-Adriatico 2023 

Tirreno-Adriatico 2023: tijdrit, drie sprintersritten, twee heuveletappes en een zware aankomst bergop

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws