Evenepoel legt link met voetballer Benzema na winnen Velo d'Or, Van Vleuten ziet het vanuit Kenia als eer Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel legt link met voetballer Benzema na winnen Velo d'Or, Van Vleuten ziet het vanuit Kenia als eer

Evenepoel legt link met voetballer Benzema na winnen Velo d'Or, Van Vleuten ziet het vanuit Kenia als eer

Remco Evenepoel won donderdag als jongste coureur ooit de Velo d'Or. De Belg kreeg de prestigieuze prijs voor zijn prestaties in 2022, waarin hij onder meer het WK, de Vuelta en Luik-Bastenaken-Luik kon winnen. 'Een grote eer', concludeerde de Belg via de communicatie van zijn ploeg.

'Vooral omdat het zo vroeg in mijn carrière is, daar het naar mijn mening de meest belangrijke prijs in het seizoen is. Het is een beloning voor het gehele seizoen. Toen ik nog voetbalde, was ik gefascineerd van het prestige van de Ballon d'Or. Eigenlijk is de Velo d'Or de wielerequivalent van de Ballon d'Or, die link zegt wat mij betreft veel.'

Evenepoel haalt een voorbeeld aan van afgelopen maanden. 'Ik praat veel over voetbal met de broers van Oumi', aldus de Belg. 'Haar oudste broer is groot fan van Real Madrid en hij werd helemaal gek toen Karim Benzema Ballon d'Or kreeg', legt hij opnieuw de link met het voetbal. 'We lachten toen een beetje dat ik de toekomstige Ballon d'Or-winnaar van het voetbal zou worden en ik ben blij dat dat nu realiteit is geworden.'

Van Vleuten trots op Velo d'Or Femmes

Annemiek van Vleuten won als eerste vrouw ooit de Velo d'Or Femmes en liet vanaf haar vakantieadres in Kenia weten dat ze hier heel trots op is. 'Bedankt allemaal voor het stemmen! Het is een grote eer om deze prijs te winnen', klonk het op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws