Toch nog één keer! Stybar eindigt als derde in Hongkong, teamgenoot Pöstlberger wint in 1.1-toetje Wielrennen
Wielrennen

Toch nog één keer! Stybar eindigt als derde in Hongkong, teamgenoot Pöstlberger wint in 1.1-toetje

Toch nog één keer! Stybar eindigt als derde in Hongkong, teamgenoot Pöstlberger wint in 1.1-toetje

Hoewel het officiële wedstrijdseizoen op de weg erop zit, worden er hier en daar toch nog wat wedstrijden verreden. In Hongkong werd de jaarlijkse Cyclothon op zondagochtend Nederlandse tijd afgewerkt. Lukas Pöstlberger (Jayco-AlUla) wist deze 1.1-wedstrijd te winnen. Zdenek Stybar, die afscheid neemt van het professionele wielrennen, greep naast de overwinning en eindigde als derde.

De Cyclothon is het grootste internationale wielerevenement van Hongkong. Er deden dit jaar ongeveer 5.000 deelnemers mee van over de hele wereld aan de toertocht voor amateurs, maar eerst mochten we de professionele wielrenners aanschouwen. Dit jaar stuurde Jayco-AlUla als enige WorldTour ploeg een team naar Hongkong.

Stybar eindigt op het podium in Hongkong

Het was dus geen grote verrassing dat een renner van het Australische team de Cyclothon zou winnen. Pöstlberger kwam na iets meer dan honderd kilometer solo over de finish en boekte zo een mooie overwinning aan het einde van het seizoen.

De Tour of Guangxi was officieel de laatste WorldTour-koers voor Stybar. Desondanks nam hij deel in Hongkong en zag zijn teamgenoot de overwinning behalen. De Tsjechische renner is inmiddels 37 jaar oud en heeft na een professionele carrière van meer dan vijftien jaar besloten te stoppen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws