Bahrain Victorious bevestigt Colbrelli als nieuwe ploegleider en heeft selectie compleet voor volgend jaar Wielrennen
Wielrennen

Bahrain Victorious bevestigt Colbrelli als nieuwe ploegleider en heeft selectie compleet voor volgend jaar

Bahrain Victorious bevestigt Colbrelli als nieuwe ploegleider en heeft selectie compleet voor volgend jaar

Sonny Colbrelli wordt de nieuwe ploegleider van Bahrain Victorious. De Italiaan zakte vorig jaar in de Ronde van Catalonië in elkaar en moest gedwongen een punt zetten achter zijn profcarrière. Hij bleef echter betrokken bij de ploeg via een ambassadeursrol en zet nu de stap naar ploegleider.

De voormalige winnaar van Parijs-Roubaix was eigenlijk van plan om nog een jaar in de rol van ambassadeur te blijven, waarin hij het afgelopen seizoen actief was. In deze functie deelde hij zijn ervaring achter de schermen met de renners van Bahrain Victorious. Milan Eržen, de teammanager van het team, vertelde GCN dat de 33-jarige voormalige renner echter nu de overstap maakt naar de rol van ploegleider.

Het team van onder andere Wout Poels zal voor het komende seizoen ongeveer acht ploegleiders hebben. Ook Roman Kreuziger en Franco Pellizotti, bekende voormalige renners, zijn actief als zogenaamde sportief directeurs bij Bahrain Victorious. Eržen gaf aan dat Colbrelli eind oktober de UCI-cursus zal volgen en vooral betrokken zal zijn bij de Belgische klassiekers. 'Hij is een legende. De jonge renners konden hem op tv zien, en nu krijgen ze de kans om met hem te werken in de wedstrijd. Dat is een enorme motivatie voor hen,' aldus de Sloveen.

Colbrelli zakte vorig jaar in elkaar vanwege hartritmestoornissen na de finish in de Ronde van Catalonië. Na een lang verblijf in het ziekenhuis van Girona werd hij naar Italië overgebracht, waar bij hem een inwendige defibrillator werd geïmplanteerd. In Italië is het echter niet toegestaan om je sportcarrière te hervatten na het plaatsen van een defibrillator, wat het einde betekende van de loopbaan van Colbrelli.

Bahrain Victorious heeft ploeg compleet voor volgend jaar

Bahrain Victorious heeft momenteel 28 renners bevestigd voor het komende seizoen. Eržen gaf aan dat er geen verdere renners worden toegevoegd. Voor het nieuwe seizoen zal het team nieuwe professionals verwelkomen, zoals Finlay Pickering en Alberto Bruttomesso, evenals Torstein Træen, die overstapt van Uno-X. Mikel Landa (Soudal-QuickStep) en Jonathan Milan (Lidl-Trek) zijn enkele van de meest opvallende namen die vertrekken. Ook Filip Maciejuk zal niet langer voor Bahrain Victorious rijden en maakt de overstap naar BORA-Hansgrohe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws