Tom Dumoulin zet uitspraken over voeding kracht bij: Nederlander wordt ambassadeur bij EatMyRide Wielrennen
Wielrennen

Tom Dumoulin zet uitspraken over voeding kracht bij: Nederlander wordt ambassadeur bij EatMyRide

Tom Dumoulin zet uitspraken over voeding kracht bij: Nederlander wordt ambassadeur bij EatMyRide

Ex-wielerprof Tom Dumoulin was afgelopen week te gast bij de podcast In het Wiel om te praten over voeding in het wielrennen. De Limburger is nu ambassadeur geworden van het bedrijf EatMyRide, wat zich richt op gepersonaliseerd voedingsadvies voor professionals en atleten.

'In mijn beginjaren als prof was het een kunst zo weinig mogelijk te eten voor een training', liet de Girowinnaar van 2017 weten in de podcast. 'Van minder eten, word je lichter. Op die manier leerde ik mijn lichaam om vetten te verbranden. Het idee was: hoe minder koolhydraten ik mijn lichaam geef, hoe efficiënter mijn lichaam ermee om moet gaan.'

Naar eigen zeggen had hij op een gegeven moment de 'testosteronwaarde van een klein meisje', zo bekende de ex-coureur. 'In 2015 deed ik mijn voeding een beetje op gevoel. Toen reed ik een hele goede Ronde van Spanje. Daarom ben ik ermee doorgegaan. Het enige probleem was dat ik te weinig vetten binnenkreeg. Dit zorgde ervoor dat ik in de laatste jaren van mijn loopbaan niet meer de kracht kon leveren die ik de jaren ervoor wel kon opbrengen', aldus Dumoulin, die aangeeft dat er nu een stuk meer koolhydraten gegeten worden.

Dumoulin wil andere atleten inspireren om optimaal te eten én te presteren

Dumoulin zet zijn expertise vanuit het peloton nu in om andere duuratleten te ondersteunen via EatMyRide, zo maakt dat bedrijf bekend. ‘Ik ben ervan overtuigd dat goede voeding het grootste winstpunt in het professionele wielrennen is de afgelopen jaren’ aldus Dumoulin. Met EatMyRide is gepersonaliseerd voedingsadvies, gericht op optimale sportprestaties, ook beschikbaar voor amateur atleten. ‘De EatMyRide app kan enorm helpen om een beter gevoel en meer kennis te krijgen wat je moet eten voor, tijdens en na het fietsen.’

Als ambassadeur van EatMyRide zal Dumoulin zijn ervaringen delen en sporters inspireren, waarmee hij andere atleten hoopt te inspireren om optimaal te eten én te presteren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws