Toptalent Del Toro behoudt leiderstrui Tour Down Under: 'Ik zag zelfs drie kangoeroes!' Wielrennen
Wielrennen

Toptalent Del Toro behoudt leiderstrui Tour Down Under: 'Ik zag zelfs drie kangoeroes!'

Toptalent Del Toro behoudt leiderstrui Tour Down Under: 'Ik zag zelfs drie kangoeroes!'

Na zijn coup op dag twee reed Isaac del Toro woensdag niet in zijn nieuwe UAE-Team Emirates-truitje, maar in de ochre jersey als leider van de Tour Down Under. De Mexicaanse klimmer kwam de dag zonder kleerscheuren door en mag zodoende vrijdag opnieuw als leider van start.

Het was wel even wat wennen, bekende Del Toro. Al die aandacht en dergelijke na zijn zege in Lobethal. 'Maar het was een geweldige dag. De ploeg hielp me de hele dag goed, dat voelde heel fijn. De finale was crazy, maar dat wisten we. We zijn er oké en gezond uitgekomen, dus dan denk ik dat we mogen spreken van een prima dag. Zodoende zijn we klaar voor de dagen die komen', aldus Del Toro, die met Luke Plapp één van zijn grote concurrenten tien minuten en heel wat huid zag verliezen na een zware crash.

Del Toro genoot van kangoeroes in Australië

Die hectiek is ook voor Del Toro wat nieuw, als kersvers prof. 'Om eerlijk te zijn, gaat het in het wielrennen altijd vol chaos. Zodoende rijd je niet altijd in perfecte omstandigheden en moet je proberen overeind te blijven, maar zo is het nu eenmaal. Je probeert je toch te positioneren. Dat gaat er wel wat anders dan toe dan in mijn thuisland Mexico', lacht de klimmer uit Midden-Amerika zijn tanden bloot.

Desondanks was er ook tijd om wat van de omgeving te genieten. 'Ik voel me goed en heb zelfs wat kunnen genieten van de omgeving, hier in Australië. Ik zag zelfs drie kangoeroes, dus daar probeer ik van te genieten. Zoiets zie je niet elke dag, dus dat vond ik wel heel cool. En ze zijn niet in het peloton gesprongen, dus daar ben ik ook heel blij mee', grapt de vriendelijke coureur van UAE-Team Emirates.

Vrijdag staat er opnieuw een spurtersrit op de rol Down Under, waarna Del Toro zaterdag (Willunga Hill) en zondag (Mount Lofty) met de billen bloot zal moeten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws