Scotson loodst McLay naar derde plaats in Campbelltown: 'Daniel is een dark horse, een big hill' Wielrennen
Wielrennen

Scotson loodst McLay naar derde plaats in Campbelltown: 'Daniel is een dark horse, een big hill'

Scotson loodst McLay naar derde plaats in Campbelltown: 'Daniel is een dark horse, een big hill'

Daniel McLay sprintte in de door Sam Welsford gewonnen derde etappe van de Tour Down Under naar een knappe derde stek. Het betekende voor de 32-jarige routinier zijn vijfde podiumplaats in een WorldTour-koers, iets waar hij op de ploegsite van Arkéa-B&B Hotels als vanzelfsprekend met grote tevredenheid op terugblikt.

'Het team slaagde er goed in om de top van de vallei te bereiken op weg naar Campbelltown', aldus de in Nieuw-Zeeland geboren Brit. 'Het was erg bochtig en erg snel. In de finale zat ik in het wiel van Miles (Scotson, red.). We zaten een beetje uit elkaar met nog één kilometer te gaan, maar hij vond een opening aan de linkerkant en haalde me in. Ik startte misschien iets te ver van achteren om écht te kunnen concurreren met de BORA-hansgrohe trein, die hier erg sterk is', is ook McLay logischerwijs lovend over het werk van Danny van Poppel en co.

Scotson lovend over McLay

Volgens de man die in 2016 eens derde werd in een Touretappe is deze derde stek in Australië goed voor zijn zelfvertrouwen. 'We hebben op vrijdag nog een laatste sprintmogelijkheid en daarna gaan we in de lastige slotetappes aan de slag voor Louis (Barré, red.). Hopelijk kan hij een goed algemeen klassement rijden.'

McLay werd in de finale dus naar voren gepiloteerd door Scotson, een trouwe luitenant van Arnaud Démare. De Fransman en de Australiër maakten beiden de overstap van Groupama-FDJ naar Arkéa-B&B Hotels, maar in Down Under was het dus McLay voor wie Scotson moest werken. 'Ik kende de wegen hier, aangezien ik er fietste toen ik jong was', vertelt hij in hetzelfde persbericht. 'Het peloton was erg nerveus. Het draaide allemaal om positionering in de finale. Ik denk dat mijn kennis van de regio me geholpen heeft om hetgeen me werd gevraagd te verwezenlijken. We hebben Dan goed naar voren gebracht, met een mooie derde plaats als resultaat. Dan is een dark horse, ook wel the big hill genoemd: hij maakt amper lawaai, maar kan zich meten met de allerbesten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws