Toptalenten van Soudal-Quick Step rijden Froome en consorten de vernieling in, in ploegentijdrit in Rwanda Wielrennen
Wielrennen

Toptalenten van Soudal-Quick Step rijden Froome en consorten de vernieling in, in ploegentijdrit in Rwanda

Toptalenten van Soudal-Quick Step rijden Froome en consorten de vernieling in, in ploegentijdrit in Rwanda

De opleidingsploeg van Soudal Quick-Step heeft een indrukwekkende zege geboekt in de Ronde van Rwanda. De Belgische ploeg met verse aanwas voor de toekomst was in een ploegentijdrit van 18,3 kilometer veel te sterk voor de rest, al heeft dat gek genoeg geen effect op het klassement...

De Ronde van Rwanda werd zondag afgetrapt met een discipline die met uitsterven wordt bedreigd. De ploegentijdrit in teams van vijf, met veel ploegen die met de beste drie finishten. Er moest in de slotfase richting de meet namelijk nog even stevig geklommen worden.

Israel-Premier Tech had lange tijd de beste tijd, als WorldTour-ploeg tussen de jonkies. Naast Soudal-Quick Step spelen namelijk ook Lotto-Dstny, Astana Qazaqstan, Groupama-FDJ en UAE Team Emirates hun opleidingsploeg uit in Rwanda.

Israel-Premier Tech (met Froome) lang de snelste

De voorsprong van zestien tellen op Lotto-Dstny Development Team was zodoende niet onlogisch. Israel-Premier Tech startte de race met Chris Froome, Itamar Einhorn, Guy Sagiv, Joseph Blackmore en Moritz Kretschy. Een ploeg vol ervaring en dat uitte zich.

Soudal Quick-Step Devo Team stak daar als allerlaatste ploeg echter een stokje voor. Met Jelle Harteel, William Junior Lecerf, Jan Kino, Pepijn Reinderink en Jonathan Vervenne aan het vertrek was er maar liefst 36 seconden harder gereden dan Israel-Premier Tech.

Een goede start voor Lecerf, die al indruk maakte met een tweede plaats in de AlUla Tour en in Rwanda voor een klassement gaat. Ploegmaat Vervenne draagt maandag in de tweede etappe de eerste leiderstrui, al kan hij niet rekenen op 36 seconden voorgift op Froome en consorten. De ploegentijdrit telt alleen mee voor het ploegenklassement, niet voor het individuele klassement.

Uitslag etappe 1 Ronde van Rwanda 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws