Balsamo schrijft haar tweede bij in Valencia, maar SD Worx pakt 'gewoon' uit met eindwinst voor Reusser Wielrennen
Wielrennen

Balsamo schrijft haar tweede bij in Valencia, maar SD Worx pakt 'gewoon' uit met eindwinst voor Reusser

Balsamo schrijft haar tweede bij in Valencia, maar SD Worx pakt 'gewoon' uit met eindwinst voor Reusser

Elisa Balsamo heeft na de eerste ook de laatste etappe in de Ronde van Valencia voor vrouwen gewonnen. De Italiaanse van Lidl-Trek was in een sprint te snel voor Arlenis Sierra. Marlen Reusser verdedigde namens SD Worx succesvol haar leidende positie in het klassement, die ze op dag twee had veroverd. Daarmee is ze eindwinnares.

De laatste etappe ging over 118 kilometer, met richting de finale de beklimming van de Puerto de l'Oronet (5,6 kilometer aan 4,8 procent) als belangrijkste hindernis. Olha Kulynych en Aileen Schweikart kleurden de eerste helft van de etappe, door vroeg weg te rijden en lange tijd een halve minuut voorsprong te verdedigen. Schweikart bleef als laatste over, maar haalde de enige klim van de dag niet als koploopster. Ook niet nadat ze via Andrea Alzate en Alice Wood nog even steun had gekregen vooraan.

Het peloton kwam terug van voren toen de Puerto de l'Oronet begon en daar moest het allemaal beslist gaan worden. Reusser had in het klassement slechts acht seconden voorsprong op Kasia Niewiadoma en dus was er nog van alles mogelijk. De klim was helaas niet zwaar genoeg om écht iets te proberen, al werd er uiteraard wel geprobeerd. Valerie Demey had nog een late uitval in huis, maar de sprintersploegen roken hun kans en gingen ervoor.

Zodoende bleef alles bij elkaar richting Valencia en was het uitkijken naar het sprintje. Daarin was Balsamo veel te sterk voor de rest. Ze zette aan en reed iedereen uit het wiel. Sierra werd tweede, Marianne Vos kwam (in tegenstelling tot dag één) niet van voren om ervoor te spurten.

Uitslag etappe 4 Ronde van Valencia 2024 - vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws