Tour de France deelt wildcards uit: Uno-X neemt voor eerste keer deel, ook Froome en co present Wielrennen
Wielrennen

Tour de France deelt wildcards uit: Uno-X neemt voor eerste keer deel, ook Froome en co present

Tour de France deelt wildcards uit: Uno-X neemt voor eerste keer deel, ook Froome en co present

De Tour de France heeft woensdag bekendgemaakt welke ploegen er voor de editie van 2023 een wildcard ontvangen. Uno-X en Israel-Premier Tech zijn de gelukkige formaties, terwijl Lotto-Dstny en TotalEnergies als procontinentale formaties mogen deelnemen op basis van hun puntenranking.

Uno-X zal de grote verrassing zijn op de startlijst, daar zij na het afhaken van het Parijs-project van Jerome Pineau plots in de running kwamen voor een invitatie voor 's werelds grootste wielerkoers. 'We zijn ongelofelijk trots, dankbaar en verhuld met deze uitnodiging. De Tour is de ultieme droom. Om daar onderdeel van te zijn, voelt als een overwinning voor de ploeg', laat manager Jens Haugland weten. Hij hintte eerder al meermaals op deelname, al leek het lange tijd een onmogelijke opgave. Door het wegvallen van B&B kwam er plots een mogelijke plek vrij, waarna de lobby van de Noren op waarde werd geschat door de organisatie van de Tour.

Toch trekt het team ook met de nodige ambitie naar de race. 'We zullen goed voorbereid van start gaan, temeer omdat het één van onze lange termijn-doelen is om in de toekomst voor de topposities te strijden in de Tour. Ik zie geen reden waarom dit niet mogelijk kan zijn.' Blikvangers bij de Noren zijn Alexander Kristoff en de jonge Tobias Halland Johannessen.

Froome ondanks degradatie aan de start

Ook Israel-Premier Tech mag zich ondanks de degradatie dus opmaken voor de Ronde van Frankrijk, waarmee we toppers als Jakob Fuglsang, Michael Woods, Sep Vanmarcke, ritwinnaars van 2022 Simon Clarke en Hugo Houle en natuurlijk viervoudig winnaar Chris Froome mogelijk aan de start zien in Bilbao. 'Na onze beste Tour ooit in 2022 zijn we dolblij dat we terug mogen keren. We zijn hongerig naar meer succes en zullen ook op die manier aan de start verschijnen', stelt manager Kjell Carlström.

. De deelname van Lotto-Dstny (Caleb Ewan en Pascal Eenkhoorn) en TotalEnergies (Peter Sagan) was al enige tijd min of meer officieel, daar zij op basis van de UCI Ranking al deel mochten nemen. Verder zien we natuurlijk de achttien WorldTour-ploegen in de Tour, die zoals altijd georganiseerd wordt door de ASO.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws