Tour de Tietema boekt in rechtbank eerste overwinning van 2023; geen 2 miljoen naar Bingoal Wielrennen
Wielrennen

Tour de Tietema boekt in rechtbank eerste overwinning van 2023; geen 2 miljoen naar Bingoal

Tour de Tietema boekt in rechtbank eerste overwinning van 2023; geen 2 miljoen naar Bingoal

De nieuwe wielerploeg Tour de Tietema-Unibet Cycling Team heeft nog geen kilometer gereden in wedstrijdverband, maar nu al de eerste zege van 2023 geboekt. De formatie van Bas Tietema hoeft geen twee miljoen euro schadevergoeding te betalen aan de voormalige sponsor Bingoal.

Bingoal eiste twee miljoen euro schadevergoeding als Bas Tietema bij zijn beslissing zou blijven om het gokbedrijf de rug toe te keren. Het Belgische bedrijf was van mening dat Tietema contractbreuk heeft gepleegd door met Unibet in zee te gaan voor zijn nieuwe wielerploeg. Bingoal eiste dat de samenwerking met Unibet wordt stopgezet en Tietema terug zou keren bij Bingoal, waarvoor hij het afgelopen jaar koerste en YouTube-video's maakte. De filmpjes van Tietema en co worden heel vaak bekeken op YouTube.

De rechtbank van Zwolle heeft donderdag bepaald dat het zo ver niet hoeft te komen, daar er door een wetswijziging in België niet meer met influencers gewerkt mag worden. Dat was de verdediging van Dolf Segaar, de man die Tietema en co bijstond in de rechtbank. De rechtbank gaf hem hier gelijk in. 'Dit omdat ze als 'influencers' indirect reclame zouden maken voor risicovolle kansspelen. Dat mag door de gewijzigde regelgeving niet meer. Professionele sporters mogen dat echter wel', schrijft RTV Oost. De continentale ploeg heeft een budget van 4,4 miljoen euro voor 2023, waardoor een boete van twee miljoen catastrofaal zou zijn.

Bingoal kan nog in hoger beroep

Bingoal-advocaat Etienne van Manen verklaarde eerder als volgt. 'De lijn van video’s die gemaakt werden met Bingoal wordt een-op-een voortgezet alleen met een andere naam op het shirt. Kamp-Tietema claimt dat de samenwerking met Bingoal niet meer rechtsgeldig was en dat er om die reden maandenlang is gesproken over het opzetten van een wielerploeg, onder de naam van Bingoal. Die onderhandelingen liepen stuk.'

Bingoal kan nog wel in hoger beroep gaan tegen de zaak, die dus mogelijk nog niet volledig van de baan is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws