Tour de Vendée wordt het allerlaatste kunstje van Peter Sagan op de weg Wielrennen
Wielrennen

Tour de Vendée wordt het allerlaatste kunstje van Peter Sagan op de weg

Tour de Vendée wordt het allerlaatste kunstje van Peter Sagan op de weg

Peter Sagan gaat op zondag 1 oktober zijn allerlaatste wegwedstrijd rijden. In de Tour de Vendée zal de renner van TotalEnergies nog één keer zijn klasse proberen te tonen. De 33-jarige Slowaak kan terugkijken op een schitterende carrière waarin hij het peloton kleur gegeven heeft.

Sagan liet eerder al weten dat de Tour de Vendée zijn laatste kunstje op de weg wordt. De drievoudig wereldkampioen bevestigt dit nogmaals met een filmpje op zijn eigen Instagram-kanaal. De Slowaak zal volgend jaar nog steeds te zien zijn op de fiets, alleen dan als individuele renner die zich richt op het mountainbiken.

De ploegbaas van TotalEnergies, Jean-René Berndadeu komt oorspronkelijk uit het gebied van Vendée. Dit maakt het voor Sagan extra bijzonder om zijn professionele wielercarrière daar af te sluiten. De Slowaak komt sinds 2022 uit voor de Franse formatie en wist in zijn debuutjaar het Slowaaks kampioenschap te veroveren en een etappe in de Ronde van Zwitserland. Dit jaar wist de zevenvoudig winnaar van de groene trui in de Tour de France nog geen overwinning te behalen.

Sagan onderweg naar Olympische Spelen?

Sagan kondigde tijdens zijn afscheid al aan zich te willen richten op de Olympische Spelen in Parijs, waar hij zich wil kwalificeren voor de mountainbikewedstrijd. Dit gaat hij proberen te doen met hulp van zijn vaste sponsoren. Deze sponsoren zijn: Specialized, 100% en Sportful.

De Slowaak kan terugkijken op een zeer succesvolle carrière op de weg. Hij wist in alle grote rondes meerdere etappezeges te behalen, werd drie keer wereldkampioen op de weg en wist verschillende klassiekers op zijn naam te schrijven. Daarnaast is hij zevenvoudig winnaar van de groente trui in de Ronde van Frankrijk en is hij ook Europees kampioen geweest. Er kan dus met recht gesteld worden dat we een waar icoon moeten gaan missen volgend jaar in het peloton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws